Eigenaresse vrouwencafé Vivelavie stopt ermee 

23 juni 2017 | Roy Spijker

Zeventig jaar is ze inmiddels, Mieke Martelhoff van Vrouwencafé Vivelavie in Amsterdam. Dit weekend neemt de eigenaresse afscheid van haar café. Het Parool heeft een afscheidsinterview met de onderneemster.

Café Vivelavie is 37 jaar geleden aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Martelhoff had in eerste instantie het idee dat het café een buurtcafé moest worden, maar de geruchten gingen al snel de ronden dat het een nieuw lesbisch café was. Binnen een aantal weken ging Vivelavie dan ook als vrouwencafé door het leven, maar mannen zijn ook welkom.

Begrip
Mieke Martelhoff is een begrip voor homo's en lesbiennes in Amsterdam. Naast het café was ze ook betrokken bij de organisatie van de Gay Pride in de stad. In 1999 kreeg ze een koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor de emancipatie van lesbische vrouwen. De gemeente Amsterdam gaf haar café eerder dit jaar de Women Friendly City plaquette van de gemeente Amsterdam.

Het is nog niet duidelijk of café Vivelavie ook de deuren gaat sluiten. Twee personeelsleden willen het werk van Mieke Martelhoff voortzetten. De onderneemster heeft al aangegeven hun hierbij te willen begeleiden.

Lees hier het interview met Mieke Martelhoff in Het Parool.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: