Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

2 maart 2021 | Redactie

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlocatie verbreden. De nieuwe eigenaar zette de afgelopen maanden alles op alles om de overname samen met toeleveranciers mogelijk te maken.

"Ik voel me bevoorrecht in het mooiste stadspark van Nederland deze twee horecazaken te mogen runnen. Het geeft mij en mijn team nieuwe energie in deze roerige tijd", vertelt Kees. Dankzij de overname kan Stadsvilla Sonsbeek gasten nu de mogelijkheid bieden de buurlocatie geheel af te huren voor bijvoorbeeld een huwelijksceremonie. Deze optie kon de Stadsvilla tot voor kort niet bieden omdat haar faciliteiten ook dagelijks publiekelijk geopend zijn.

Hotspot

Stadsvilla Sonsbeek werd de afgelopen jaren een hotspot in de Gelderse hoofdstad. Na de aankoop in 2013 stelde Kees Bouwhof de horecagelegenheid zeven dagen per week open voor parkbezoekers door de opening van het Grand Café met terras. Al snel ontstond er een goede samenwerking met De Palatijn, de enige andere horecazaak op de zogeheten Hartjesberg. Toen Henk Willemsen, voormalig eigenaar van De Palatijn, aankondigde met pensioen te gaan was een overname niet meer dan een logische stap voor beide partijen.

Personeel

Stadsvilla Sonsbeek werkt al jaren met een groot team van vaste medewerkers. Door de aankoop van De Palatijn blijft er voldoende werkgelegenheid voor de teams van beide horecazaken. Kees Bouwhof: "Ik ben ontzettend blij met onze medewerkers, dankzij de overname kunnen we iedereen ondanks de crisis toch voldoende werkgelegenheid blijven bieden. De overname creëert ook werkgelegenheid voor tenminste 15 nieuwe collega’s."

Terrastijd

De ondernemer verwacht aankomend seizoen minimaal de terrassen weer te mogen openen voor parkbezoekers.  "We kijken uit naar een drukke zomer waarin we onze gasten weer mogen verwelkomen. Daarom werken we nu hard aan wat aanpassingen. Wij zijn er straks, als de horeca weer open mag, helemaal klaar voor!"

Foto, v.l.n.r.: Henk Willemsen, Kees Bouwhof, Matthijs Wind (vanaf 1 maart horecamanager De Palatijn) en Matthijs Holtackers (Bedrijfsleider Stadsvilla Sonsbeek) Fotograaf: Masha Bakker Matijevic

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: