Eerste Wit + Weizen Weekend Breda

10 juli 2012
Eerste Wit  + Weizen Weekend Breda

In het laatste weekend van juli vindt in Breda het eerste "Wit + Weizen Weekend":http://www.cafezeezicht.nl/www.html plaats. Een bierfestival waar men uitsluitend wit en weizenbieren kan proeven.

*Café Zeezicht*
Het weekend begint op vrijdag 27 juli om 16.00 uur en eindigt op zondag 29 juli om 19.00 uur. Tijdens het WWW kan de bierliefhebber proeven van meer dan dertig wit en weizenbieren uit Nederland, België en Duitsland. Er zijn vier barren; De Brouwketelbar, de Nederwit Bar, de Belga Bar en de Deutsche Ecke in het café en op het terras. Zij geven de biercultuur weer. De meeste bieren zijn van het vat. Café Zeezicht is de initiatiefnemer van het evenement. Het café op de Grote Markt in Breda kent zelf ook een uitgebreide selectie aan speciaalbieren.

*Mosselen en jazzy tunes*
Op het terras worden mosselen geserveerd. Volgens de organisatie zijn mosselen en witbier de ultieme combinatie en mogen deze dan ook niet ontbreken. CKris mixt funky en jazzy tunes en laat deze klinken op de achtergrond. Bezoekers kunnen op het festival ook stemmen op hun favoriete witbier.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws