Een kreeft in de zon

20 juni 2013 |
Een kreeft in de zon<

"In de zon of juist niet. Je hoort veel verschillende geluiden als je op het terras zit. Moeten de parasols open of juist niet? Met mijn gevoelige perzikhuidje (of kreefthuidje als ik meer dan een uur
in de warmte heb doorgebracht) zit ik het liefst zo min mogelijk in de zon. Vooral tussen twaalf en drie, wanneer de lichtbron de meeste schade bij me aanricht, bevind ik me het liefst op een beschutte plek. Gelukkig is er voor mij meer dan genoeg keus als de parasols openstaan. Vriendinnen azen op vrije plaatsen in de hitte, terwijl ik geniet in de koele schaduw.

Maar stel nu dat op het terras geen keuze is of je in de schaduw of in de zon wilt zitten, en dat je zonder uitzondering niet beschut kunt zitten. Dat de brandende zon op je schijnt en je met je drankje geen kant op kunt en voelt dat je vijftig tinten roder wordt. Het is lekker om (even) in de schaduw te zijn, maar toch overtreft niets de avonden dat je met een lekker koud rosébiertje, een goede rode wijn of een of ander mixdrankje tot na middernacht nog op het terras zit.

De tijden dat het niet te warm is en zeker niet te koud, heerlijk. Hulde aan de gemeente die niet bepaalt hoe laat de terrassen van kroegen moeten sluiten. In de zon of juist niet? In tegenstelling tot vele anderen zegt deze kreeft: doe maar ’s nachts."

Lees de column ook in de digitale juni-editie van De CaféKrant. Meer lezen in De CaféKrant? Download hem direct.
Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: