Een kreeft in de zon

20 juni 2013 |
Een kreeft in de zon<

"In de zon of juist niet. Je hoort veel verschillende geluiden als je op het terras zit. Moeten de parasols open of juist niet? Met mijn gevoelige perzikhuidje (of kreefthuidje als ik meer dan een uur
in de warmte heb doorgebracht) zit ik het liefst zo min mogelijk in de zon. Vooral tussen twaalf en drie, wanneer de lichtbron de meeste schade bij me aanricht, bevind ik me het liefst op een beschutte plek. Gelukkig is er voor mij meer dan genoeg keus als de parasols openstaan. Vriendinnen azen op vrije plaatsen in de hitte, terwijl ik geniet in de koele schaduw.

Maar stel nu dat op het terras geen keuze is of je in de schaduw of in de zon wilt zitten, en dat je zonder uitzondering niet beschut kunt zitten. Dat de brandende zon op je schijnt en je met je drankje geen kant op kunt en voelt dat je vijftig tinten roder wordt. Het is lekker om (even) in de schaduw te zijn, maar toch overtreft niets de avonden dat je met een lekker koud rosébiertje, een goede rode wijn of een of ander mixdrankje tot na middernacht nog op het terras zit.

De tijden dat het niet te warm is en zeker niet te koud, heerlijk. Hulde aan de gemeente die niet bepaalt hoe laat de terrassen van kroegen moeten sluiten. In de zon of juist niet? In tegenstelling tot vele anderen zegt deze kreeft: doe maar ’s nachts."

Lees de column ook in de digitale juni-editie van De CaféKrant. Meer lezen in De CaféKrant? Download hem direct.
Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: