Dunkin' Donuts opent eerste vestiging in Nederland in 2017

6 december 2016 | Jorien Slager

Dunkin' Donuts, één van de bekendste ketens in koffie en bakkerijproducten ter wereld, opent in 2017 zijn eerste vestiging in Nederland. In de aankomende 5 jaar kunnen hier nog meer dan 25 filialen bijkomen, waarbij de initiële focus op Amsterdam ligt. De bakkerij kondigt vandaag aan hiervoor een master franchiseovereenkomst met de Nederlandse licentiehouder Amba Daoud B.V. te hebben gesloten. 

"Met het oog op de verdere strategische uitbreiding van Dunkin' Donuts' in Europa zijn wij blij om Nederland toe te voegen aan onze Dunkin' Donuts familie," zei Bill Mitchell, President, Dunkin' Brands International. Doordat de consumptie van koffie in Nederland het hoogste per hoofd van de bevolking ter wereld is, voelen we dat er een sterke groeikans voor Dunkin' Donuts is gezien onze grote assortiment van bakkerij en koffie gerelateerde dranken, met inbegrip van lattes, cappuccino's, macchiato's en espresso's. We kijken uit naar de samenwerking met Amba Daoud B.V. een licentiehouder met veel ervaring in deze markt."

Dunkin' Donuts heeft momenteel meer dan 12.000 restaurants in 45 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 240 locaties in Europa; Oostenrijk, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Georgië, IJsland, Luxemburg, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dunkin' Donuts bakkerijen in Nederland zullen een breed scala van hoge kwaliteit hete en ijskoude-espresso gebaseerde dranken, evenals koffie, thee, Coolatta(r), bevroren dranken, croissants, donuts en broodjes gaan verkopen. Het merk zal ook regionale menu-items toevoegen om tegemoet te komen aan de lokale smaak.

Amba Daoud B.V. geeft aan "zeer verheugd te zijn om het iconische Dunkin' Donuts merk in Nederland te introduceren, met meer dan 65 jaar erfgoed in hoge kwaliteit donuts en koffie. We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van ons assortiment." Tevens zoekt Dunkin' Donuts nog naar locaties en mogelijke samenwerkingen in de Nederlandse markt.

Amba Daoud B.V.,onderdeel van de KIRO groep, heeft jarenlange retail- en horecaervaring in Nederland. Zo is het bedrijf onder andere licentiehouder van Ice Bakery, Bakery Cafe, Duo Penotti Amsterdam alsmede een 10-tal restaurants in de binnenstad van Amsterdam. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: