Drie vrouwen in finale bierwedstrijd

27 juni 2013
Drie vrouwen in finale bierwedstrijd

De tien finalisten die strijden voor een plek in de finale van Pilsner Urquell zijn bekend. Om de titel ‘Master Bartender Nederland 2013’ te bemachtigen streden 23 deelnemers in Hengelo en 28 deelnemers in Den Haag
om een plekje in de nationale finale op 2 september.

*De finalisten*
Frans van Staveren van Café Oranjerie in Amsterdam, Pim Bultman van Grand Café De Markt in Zevenaar, Jesse Madern van Graaf van Gelre in Harderwijk, Susanne Sterk van Lemmy’s bier & whiskycafé in Leiden, Francis Meijners van Café Willem Slok in Utrecht, Jaldert van der Werf van UT Vestingbar in Enschede, Wendie Busschers van De Twee Wezen in Hengelo, Wout Gerritsen van Grand Café Markant in Lichtenvoorde, Sem Kruithof van Hanze Stadsbrouwerij in Zutphen en Mark Neleman van Grand Café de Ploeg in Varsseveld, behoren tot de tien finalisten.
Voor de derde keer wordt de Master Bartender competitie in Nederland gehouden.


De finalisten van regio oost.

*Horizontale zwenktap*
Naast het schriftelijk examen en de blindproeverij voegde het biermerk dit jaar een traditioneel element aan de competitie toe: bier tappen met een horizontale zwenktap zoals dat gebeurt in authentieke cafés in Tsjechië. Een vakkundige jury selecteerde vervolgens de tien beste deelnemers die deel mogen nemen aan de Nationale finale van de Master Bartender 2013.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws