Dit drankje bestelt de consument liever niet in de horeca

Auteur: Thijs Jacobs
Drinks 18 december 2017
Dit drankje bestelt de consument liever niet in de horeca

Altijd al benieuwd geweest naar welk drankje je als horecagast niet moet bestellen? Wij hebben het antwoord. En verbazingwekkend genoeg geeft niet de kwaliteit van het drankje zelf of de horecamedewerkers de doorslag, maar hetgeen bij (of in) het drankje wordt geserveerd. 

Citroen, niet doen?

Het klinkt zo goed... Een lekker colaatje of een glas mineraalwater met een schijfje citroen. Toch blijkt juist dat frisse schijfje citroen een potentieel gevaar voor de gezondheid. De Journal of Environmental Health heeft een onderzoek gepubliceerd, waarin naar voren komt dat 70 procent van de bestelde drankjes met een schijfje citroen niet aan de hygiëne-eisen voldoet.

Er werden 43 restaurants bezocht, waarbij zowel de schil als het vruchtvlees van 76 citroenen werden bestudeerd. Er werden veelal bacteriën gevonden die afkomstig waren van de handen van het keukenpersoneel en/of de bedieningsmedewerkers. De onderzoekers verklaren dat zij rauw vlees of andere producten hadden aangeraakt met de handen.

Uitwerpselen

De helft van de onderzochte citroenschijfjes bleek besmet met resten van menselijke uitwerpselen. Zelfs candida, dat is een schimmel die normaal enkel in de vagina wordt aangetroffen, werd ontdekt op een schijfje. Proost.

Overig nieuws