Dit drankje bestelt de consument liever niet in de horeca

18 december 2017 | Thijs Jacobs

Altijd al benieuwd geweest naar welk drankje je als horecagast niet moet bestellen? Wij hebben het antwoord. En verbazingwekkend genoeg geeft niet de kwaliteit van het drankje zelf of de horecamedewerkers de doorslag, maar hetgeen bij (of in) het drankje wordt geserveerd. 

Citroen, niet doen?

Het klinkt zo goed... Een lekker colaatje of een glas mineraalwater met een schijfje citroen. Toch blijkt juist dat frisse schijfje citroen een potentieel gevaar voor de gezondheid. De Journal of Environmental Health heeft een onderzoek gepubliceerd, waarin naar voren komt dat 70 procent van de bestelde drankjes met een schijfje citroen niet aan de hygiëne-eisen voldoet.

Er werden 43 restaurants bezocht, waarbij zowel de schil als het vruchtvlees van 76 citroenen werden bestudeerd. Er werden veelal bacteriën gevonden die afkomstig waren van de handen van het keukenpersoneel en/of de bedieningsmedewerkers. De onderzoekers verklaren dat zij rauw vlees of andere producten hadden aangeraakt met de handen.

Uitwerpselen

De helft van de onderzochte citroenschijfjes bleek besmet met resten van menselijke uitwerpselen. Zelfs candida, dat is een schimmel die normaal enkel in de vagina wordt aangetroffen, werd ontdekt op een schijfje. Proost.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Sluiting
Gemeente Amsterdam sluit café na vondst drugs

Op dinsdag 23 januari 2018 is op last van waarnemend burgemeester Van Aartsen, Café Admiraal aan de Admiraal de Ruijterweg gesloten. De sluiting is op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Op 6 december 2017 heeft een integrale controle van politie en gemee...

Horeca Achtergronden
Download de HorecaMarketingKalender 2018 nu gratis!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Wanneer zet je nu alweer die asperges op de kaart? Geen paniek; in dit overzicht vind je uiteraard ook de datum van de start van het aspergeseizoen. Je kunt de HorecaMarketingKalende...

Bier Events
Dutch Beer Challenge op 21 maart

Op woensdag 21 maart 2018 wordt Rotterdam voor de vierde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 500 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worde...

Snacks
Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. Week Zonder Vlees De W...

Bier Achtergronden
Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren

Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jaren meer dan verdubbel naar ruim $200,-. Vanwege de hoge vatprijs en populariteit van bourbon kiezen destilleerders ervoor om Bourbon steeds langer te l...

Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: