De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

10 februari 2017 | Thijs Jacobs

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw te openen foodhal kunnen tot 15 maart hun plan indienen en maken kans dit voor een deskundige jury te presenteren. De tien ondernemers met het beste concept, de juiste uitstraling en een authentieke smaak kunnen vanaf september 2017 aan de slag als uitbater van één van tien keukens bij de Twentsche Foodhal. 

De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis voor de regio, die zal openen in de Performance Factory in Enschede. Bezoekers kunnen hier vanaf 1 oktober terecht voor eten en drinken, zonder poeha. Er worden tien verschillende keukens ingericht waar gasten uit kunnen kiezen. De nadruk ligt op eerlijke gerechten, op basis van mooie lokale producten, die voor de neus van de klant worden bereid.

Jarno Bruggeman, samen met Erik Wooldrik initiatiefnemer, legt uit: “Voor ons is het starten van de Twentsche Foodhal een logische stap. We zijn al een paar jaar succesvol met het organiseren van de Stoer Voer foodtruckfestivals. Dat concept smaakte letterlijk naar meer. Aan de aanloop en de reacties merkten we dat het publiek behoefte heeft aan vernieuwende foodconcepten. En ook dat er aan de andere kant heel veel enthousiaste, talentvolle koks zijn die al jarenlang dromen om iets in de horeca te starten. Met de Twentsche Foodhal brengen we dat allemaal samen onder één dak.”

Aan belangstelling is geen gebrek. “Op dit moment hebben we al 23 aanmeldingen van ondernemers, foodtruckers en koks die graag bij ons willen starten. Er zitten prachtige ideeën bij waarvan sommigen een echte aanwinst zijn voor Oost-Nederland. Maar we leren graag nog veel meer aspirant ondernemers kennen. We zullen een selectie maken uit de ingediende plannen en de beste concepten mogen in de eerste week van april hun keukenplan komen pitchen,” vertelt Wooldrik. “Wie als ondernemer mee wil doen kan tot 15 maart terecht op onze website www.twentschefoodhal.nl. Daarnaast zoeken we ook nog leveranciers van mooie, regionale, duurzame producten. Ook zij kunnen op onze website terecht.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: