De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

10 februari 2017 | Thijs Jacobs

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw te openen foodhal kunnen tot 15 maart hun plan indienen en maken kans dit voor een deskundige jury te presenteren. De tien ondernemers met het beste concept, de juiste uitstraling en een authentieke smaak kunnen vanaf september 2017 aan de slag als uitbater van één van tien keukens bij de Twentsche Foodhal. 

De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis voor de regio, die zal openen in de Performance Factory in Enschede. Bezoekers kunnen hier vanaf 1 oktober terecht voor eten en drinken, zonder poeha. Er worden tien verschillende keukens ingericht waar gasten uit kunnen kiezen. De nadruk ligt op eerlijke gerechten, op basis van mooie lokale producten, die voor de neus van de klant worden bereid.

Jarno Bruggeman, samen met Erik Wooldrik initiatiefnemer, legt uit: “Voor ons is het starten van de Twentsche Foodhal een logische stap. We zijn al een paar jaar succesvol met het organiseren van de Stoer Voer foodtruckfestivals. Dat concept smaakte letterlijk naar meer. Aan de aanloop en de reacties merkten we dat het publiek behoefte heeft aan vernieuwende foodconcepten. En ook dat er aan de andere kant heel veel enthousiaste, talentvolle koks zijn die al jarenlang dromen om iets in de horeca te starten. Met de Twentsche Foodhal brengen we dat allemaal samen onder één dak.”

Aan belangstelling is geen gebrek. “Op dit moment hebben we al 23 aanmeldingen van ondernemers, foodtruckers en koks die graag bij ons willen starten. Er zitten prachtige ideeën bij waarvan sommigen een echte aanwinst zijn voor Oost-Nederland. Maar we leren graag nog veel meer aspirant ondernemers kennen. We zullen een selectie maken uit de ingediende plannen en de beste concepten mogen in de eerste week van april hun keukenplan komen pitchen,” vertelt Wooldrik. “Wie als ondernemer mee wil doen kan tot 15 maart terecht op onze website www.twentschefoodhal.nl. Daarnaast zoeken we ook nog leveranciers van mooie, regionale, duurzame producten. Ook zij kunnen op onze website terecht.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: