Horecagelegenheden doneren fooi

29 mei 2013
Horecagelegenheden doneren fooi

Op stap voor het goede doel? Het kan weer. Tijdens de negende editie van de Nacht van de Fooi 2013 doneren op vrijdag 31 mei in Tilburg en zaterdag 1 juni in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag,
Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht ruim 360 horecagelegenheden hun fooi goede doelen.

*Ontwikkelingshulp*
De Nacht van de Fooi 2013 is een studenteninitiatief en de fooi gaat naar vier kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Hoofdsponsor Impulsis verdubbelt de opbrengst. Ook wil het initiatief de ontwikkelingssamenwerking bij het uitgaanspubliek onder de aandacht brengen.

*Activiteiten*
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo treedt in Leiden jazzzangeres Vivienne Aerts op en speelt in Groningen Aegir’s Lustrumband. In Utrecht wordt een veiling gehouden waar men op kaartjes voor de Kartfabrique kan bieden en in Maastricht worden vliegtickets geveild.

*Projecten*
De opbrengst van dit jaar gaat naar ontwikkelingsprojecten die vooral gericht zijn op vrouwen en kinderen. De vier initiatieven zijn Stichting Mama Alice, The Afri-Can Foundation, BOKO Africa Foundation en Stichting Sypo Uganda Ltd.

UPDATE 3 juni - Op 1 juni zijn de hele dag en nacht de fooien van de deelnemende horecagelegenheden gedoneerd aan vier ontwikkelingsprojecten, onder het motto ´Keep the change, Change the world´. Na verdubbeling door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven, is een bedrag van 60.000 euro opgehaald.

~Maud Vissers~

Overig nieuws