De Drie Gezusters opent na lange verbouwing

9 april 2009 |
De Drie Gezusters opent na lange verbouwing

Na een verbouwing van ongeveer driekwart jaar opent De Drie Gezusters vandaag zijn deuren. Beduidend later dan gepland, maar eigenaar Sjoerd Kooistra raakte geen moment in paniek. Duidelijk is wel dat er de afgelopen weken knetterhard moest worden doorgewerkt om de deadline van 9 april te halen. Van 's morgens vroeg tot ver na middernacht brandde het licht in de voormalige De Geus en Le Monde.

Deze week werd er nog een compleet nieuw terras aangelegd voor de Kooistra-panden. Inclusief een lounge-gedeelte voor De Drie Gezusters. Kosten: circa twee ton. Kooistra weet nu al dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. En dat hij zelf niet op het openingsfeestje aanwezig zal zijn. Is ook niet nodig, meldt hij de Twentse Courant Turbantia: "Alles is geregeld. Ik ben degene die het neerzet. De uitvoering gebeurt door de mensen hier." De opening van De Drie Gezusters wordt vanavond gevierd met twee uur gratis drinken (van 21.00 tot 23.00 uur). "Dat doen we altijd", legt Sjoerd Kooistra uit. "Voor een dure reclame ben je meer geld kwijt. Bovendien is dit een vorm van reclame. Het zijn toch je toekomstige klanten die je probeert te trekken."

De Drie Gezusters bestaat voor de helft uit een authentiek Engelse pub. Met veel foto's aan de wand, leren banken, houten lambriseringen en zelfs een inglenook (een haardje in een nis waar de bezoekers zich kunnen opwarmen). Op de plek van de oude Geus is een skihut ingericht, die helemaal naar achteren doorloopt. In totaal biedt De Drie Gezusters plek aan circa duizend bezoekers. Kooistra schat dat voor zijn nieuwe zaak tegen de honderd werknemers (hoofdzakelijk part-timers) zijn aangenomen. Zijn komst naar Enschede is hem goed bevallen. "Over De Kater ben ik zeer tevreden. Vanaf de eerste dag kregen we goede reacties. Enschede is echt een van de betere units in Nederland." "Het is toch altijd weer bijzonder als er een nieuwe zaak open gaat", verzekert Kooistra.



:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/de-drie-gezusters-opent-na-lange-verbouwing/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: