Danny van der Pluijm tapt het beste biertje in de regio Nijmegen

17 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Tijdens de regiowedstrijd Nijmegen werd het beste biertje getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock in Nijmegen. Meer dan 100 bartenders namen gisteravond deel aan deze regiowedstrijd en na een spannende finale won Danny met 167 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederlands Kampioenschap Biertappen plaats. Meer dan 1400 barmannen en –vrouwen strijden de komende weken om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2018 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Vakjury

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. Raymond Hardy van restaurant Aan de Meule werd in januari 2017 Nederlands Kampioen Biertappen. “Ik ben trots op mijn vak. Als barman gaat het niet alleen om perfect gespoelde glazen en de juiste dikte van de schuimlaag, maar ook om je presentatie en het contact met gasten. En dat vraagt echt om vakmanschap.”

Voorrondes en finale NK Biertappen op Horecava 2018

Er zijn vier regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Danny van der Pluijm gaat door gaan naar de landelijke finale. Naast Danny doen ook de nummers 2 t/m 5 van de regiowedstrijd Nijmegen mee aan deze landelijke finale. Dit zijn: Rudi Collignon van Café Daen, Lenn Janssen van Café Catering De Gouden Leeuw, Bram Rienerman van Café BEER & bites en Willem Rangé van Hotel Papendal.

Regionale finales nog te gaan

13 november   Regionale wedstrijd in Uitgeest

20 november   Regionale wedstrijd in Rotterdam.

Vakmanschap en passie


Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl, in samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Doel is om horecaprofessionals bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier en om het vakmanschap in de horeca te promoten.

Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al acht Nederlands Kampioenen gekroond. Juryvoorzitter Erwin Storm: “Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten. Het belooft dan ook een spannende finale te worden op de vakbeurs Horecava.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: