Cocktailbar Flying Dutchmen van Tess Posthumus en Timo Jansen opent deuren

2 januari 2018 | Roy Spijker

Na een soft opening op vrijdag 22 december beleven Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse momenteel een vliegende start met hun cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Met dagelijkse openingstijden van 17.00 uur tot 04.00 uur kan de cocktailliefhebber 365 dagen per jaar zijn hart ophalen op Singel 460. 

In Nederland is een heuse cocktailcultuur in ontwikkeling, al staat deze wel nog in de kinderschoenen. Zo ontbreekt de kennis van klassieke cocktailrecepturen regelmatig nog bij de gast. Tess betrapte zich er daarnaast op tijdens bartender wedstrijden geregeld de juryfeedback te geven: ‘Je moet eerst leren lopen, voordat je kunt rennen’. En om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen. Bij Flying Dutchmen gaan we samen leren lopen, rennen en uiteindelijk zelfs leren vliegen. Dit doen Timo Janse en Tess Posthumus door een stapje terug te doen. Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers. 

Tess Posthumus: 'Net als bij klassieke gerechten bestaan er honderden variaties op klassieke cocktail recepten. iedereen maakt Spaghetti Bolognese op een andere manier en natuurlijk is die van jouw oma de beste! Dat is bij Flying Dutchmen niet anders. We focussen op bestaande cocktail recepten en maken de klassiekers op de manier waarop wij ze goed vinden, of op de manier waarop ze ooit bedacht zijn, alleen zullen we nooit beweren dat dit de beste manier is. We willen laten zien hoe mooi de klassiekers zijn, maar Oma's recept wint natuurlijk altijd!' 

Flying Dutchmen Cocktails leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting. Op die manier willen ze iedereen die de drempel van Flying Dutchmen overstapt verliefd laten worden op de wondere wereld van de cocktail. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: