Cocktailbar Flying Dutchmen van Tess Posthumus en Timo Jansen opent deuren

2 januari 2018 | Roy Spijker

Na een soft opening op vrijdag 22 december beleven Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse momenteel een vliegende start met hun cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Met dagelijkse openingstijden van 17.00 uur tot 04.00 uur kan de cocktailliefhebber 365 dagen per jaar zijn hart ophalen op Singel 460. 

In Nederland is een heuse cocktailcultuur in ontwikkeling, al staat deze wel nog in de kinderschoenen. Zo ontbreekt de kennis van klassieke cocktailrecepturen regelmatig nog bij de gast. Tess betrapte zich er daarnaast op tijdens bartender wedstrijden geregeld de juryfeedback te geven: ‘Je moet eerst leren lopen, voordat je kunt rennen’. En om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen. Bij Flying Dutchmen gaan we samen leren lopen, rennen en uiteindelijk zelfs leren vliegen. Dit doen Timo Janse en Tess Posthumus door een stapje terug te doen. Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers. 

Tess Posthumus: 'Net als bij klassieke gerechten bestaan er honderden variaties op klassieke cocktail recepten. iedereen maakt Spaghetti Bolognese op een andere manier en natuurlijk is die van jouw oma de beste! Dat is bij Flying Dutchmen niet anders. We focussen op bestaande cocktail recepten en maken de klassiekers op de manier waarop wij ze goed vinden, of op de manier waarop ze ooit bedacht zijn, alleen zullen we nooit beweren dat dit de beste manier is. We willen laten zien hoe mooi de klassiekers zijn, maar Oma's recept wint natuurlijk altijd!' 

Flying Dutchmen Cocktails leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting. Op die manier willen ze iedereen die de drempel van Flying Dutchmen overstapt verliefd laten worden op de wondere wereld van de cocktail. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: