Carnaval gaat door!

19 februari 2009 |

De kredietcrisis heeft geen invloed op het feestend publiek in het zuiden van ons land. Uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een carnavalsvierder ruim 140 euro aan eten en drinken uitgeeft. Dat is voor 69,3% van de ondervraagden gelijk aan vorig jaar, 11,2% geeft aan meer uit te geven dan vorig jaar.

Oeteldonk en Mestreech zijn de populairste plaatsen om dit katholieke feest te vieren. Uiteraard is bier het meest geschonken en bijna 50% van de ondervraagden gaat een lekker frietje eten.

Op zondag 22 februari gaan de meeste mensen (78,9%) carnaval vieren. Gevolgd door de zaterdag (70,4%) en maandag (61,5%). Een biertje erbij is natuurlijk favoriet. Bier wordt gedronken door 81,3% van de mannen en 40,4% van de vrouwen. Daarnaast zijn wijn en frisdrank populair. Frietje wordt het vaakst gegeten door de carnavalsvierders. Naast shoarma, pizza en chinees is ook de ouderwetse stamppot nog altijd populair als maaltijd.

Carnaval is nog steeds een feest van gezelligheid en sfeer. 66,8% viert carnaval omdat het een traditie is. Vooral om gezellig met vrienden te zijn (85,3%), maar ook omdat het leuk is nieuwe mensen te ontmoeten (59%). "Even alles los laten" wordt ook aangegeven door 60,9% van de ondervraagden als reden om carnaval te vieren. Slechts 21,3% gaat haringhappen. En slechts 6,6% gaat vasten na de carnaval. Nog 13,1% van de ondervraagden van 55 jaar of ouder doet wel aan het traditionele vasten.

De weg naar huis wordt voornamelijk te voet of op de fiets afgelegd. Daarnaast geeft ook bijna 12% van de ondervraagden aan om met de taxi naar huis te gaan. 11% van de ondervraagden is actief lid van een carnavalsvereniging.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: