Carnaval gaat door!

19 februari 2009 |

De kredietcrisis heeft geen invloed op het feestend publiek in het zuiden van ons land. Uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een carnavalsvierder ruim 140 euro aan eten en drinken uitgeeft. Dat is voor 69,3% van de ondervraagden gelijk aan vorig jaar, 11,2% geeft aan meer uit te geven dan vorig jaar.

Oeteldonk en Mestreech zijn de populairste plaatsen om dit katholieke feest te vieren. Uiteraard is bier het meest geschonken en bijna 50% van de ondervraagden gaat een lekker frietje eten.

Op zondag 22 februari gaan de meeste mensen (78,9%) carnaval vieren. Gevolgd door de zaterdag (70,4%) en maandag (61,5%). Een biertje erbij is natuurlijk favoriet. Bier wordt gedronken door 81,3% van de mannen en 40,4% van de vrouwen. Daarnaast zijn wijn en frisdrank populair. Frietje wordt het vaakst gegeten door de carnavalsvierders. Naast shoarma, pizza en chinees is ook de ouderwetse stamppot nog altijd populair als maaltijd.

Carnaval is nog steeds een feest van gezelligheid en sfeer. 66,8% viert carnaval omdat het een traditie is. Vooral om gezellig met vrienden te zijn (85,3%), maar ook omdat het leuk is nieuwe mensen te ontmoeten (59%). "Even alles los laten" wordt ook aangegeven door 60,9% van de ondervraagden als reden om carnaval te vieren. Slechts 21,3% gaat haringhappen. En slechts 6,6% gaat vasten na de carnaval. Nog 13,1% van de ondervraagden van 55 jaar of ouder doet wel aan het traditionele vasten.

De weg naar huis wordt voornamelijk te voet of op de fiets afgelegd. Daarnaast geeft ook bijna 12% van de ondervraagden aan om met de taxi naar huis te gaan. 11% van de ondervraagden is actief lid van een carnavalsvereniging.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Richard Moerkerk: aandacht maakt bier nog lekkerder

Wie houdt er nou niet van? Tijdens je horecabezoek naar mensen kijken? Op het terras, in de bediening en achter de bar voltrekken zich volledige theatershows waar je als professional ook zo van kan genieten. Zo zat ik laatst aan de hoek van een bar in Amsterdam te kijken naar de barman en werd ik...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: