Café Hogenboom verovert Gouden Fust

21 januari 2013
Café Hogenboom verovert Gouden Fust

Café Hogenboom is winnaar van het Gouden Fust. Deze werd afgelopen weekend uitgereikt tijdens De Vrienden van Amstel Live!. De zaak mag zich een jaar lang Gouden Horecazaak van Nederland noemen.

*Landelijke finale*
Honderd horecaondernemers streden om de prijs voor de Gouden Horecazaak 2012. Deze kwamen gisteren samen voor de landelijke finale in de ‘Grootste kroeg van Nederland’ in Rotterdam. Daarbij kwam de familie Hogenboom uit Roelofarendsveen boven aan de top vanwege haar uitmuntende gastheerschap en de kwaliteit van het getapte bier. Zij nam het Gouden Fust in ontvangst van Erik Schuckink Kool, Horeca Directeur van Heineken Nederland. Restaurant de Open Keuken uit Beverwijk won het Zilveren Fust en Eetcafé Het Vosje uit Uddel won het Bronzen Fust.

*Trotse eigenaar*
Eigenaar Bart Hogenboom is trots op de eretitel: “We zijn erg blij met deze erkenning. Het Gouden Fust laat zien dat in ons familiebedrijf kwaliteit en service voorop staan. De afgelopen vier jaar eindigden we steeds in de top 12. Fantastisch dat we nu eerste zijn geworden! We zijn natuurlijk erg trots op de waardering die ons zorgvuldig getapte Heineken bier krijgt. Het is tevens een mooie beloning voor de inzet van ons team.”

*Kwaliteitsprogramma*
De verkiezing tot de Gouden Horecazaak maakt onderdeel uit van het Goed Getapt programma van Heineken. Het doel van dit programma is om bewustwording van kwaliteit en kwaliteitsbeleving in de horeca te verhogen, met de nadruk op tapbier. Ondernemers en personeel worden getraind. Deelnemende horecazaken zijn herkenbaar aan het kwaliteitskeurmerk, het Goed Getapt gevelschild. De edelmetalen fusten worden toegekend op basis van rapportages. Deze worden gemaakt door mystery guests die alle deelnemers bezoeken. De etablissementen worden beoordeeld op goed gastheerschap, service en bierbehandeling.

~Marijn Brok~

Overig nieuws