't Buisie Rotterdam maand dicht door barbecue

27 augustus 2014
't Buisie Rotterdam maand dicht door barbecue

De rechter heeft besloten dat het Rotterdamse café 't Buisie voor een maand dicht moet. De kroeg kreeg de sanctie van de gemeente opgelegd nadat
er zonder vergunning een barbecue werd georganiseerd.
Door de aanwezige partytent en statafels voor de sauzen op de stoep constateerde de burgemeester dat het hier namelijk zou gaan om een illegaal terras.

*Rechtzaak*
De eigenaresse van de kroeg stapte hierop naar de rechter. Volgens haar kon er namelijk alleen sprake van een terras zijn als er ook zitgelegenheid zou worden aangeboden. De rechter gaf echter aan dat het café, met het gebruik van de statafels en de partytent, een zogenaamd 'overterras' had uitgestald. Dat is volgens de APV verboden.

*Overterras*
Volgens de rechter was er bovendien al eerder, in 2013, sprake van een zogenaamd 'overterras', waarbij er te veel tafels en stoelen zijn neergezet. De gemeente gaf hierop een 'formele waarschuwing'. Omdat de barbecue een tweede overtreding was, besloot de rechter dat 't Buisie inderdaad een maand de deuren moet sluiten. Volgens de kroegbazin was dit onredelijk, maar de rechter gaf haar ongelijk, wijzend op het handhavingsbeleid van de gemeente.

~Christel Tuin~

Overig nieuws