Café Arabica Almere sluit deuren

5 december 2014
Café Arabica Almere sluit deuren

Café Arabica aan de Vanillestraat in Almere gaat definitief dicht. Dat heeft burgemeester Jorritsma gisteravond bekendgemaakt
tijdens de Politieke Markt. Het café werd in oktober al voor drie maanden gesloten, nadat de politie er een inval had gedaan; Daarbij werden negen personen, onder wie de eigenaar, aangehouden. Vijf van hen hadden drugs bij zich.

*Drugshandel*
De gemeente heeft de vergunning van de exploitant nu definitief ingetrokken omdat er in het café aantoonbaar in drugs werd gehandeld. Bovendien klaagden buurtbewoners al lange tijd over overlast van hangjongeren. De gemeente heeft meerdere keren camera's geplaatst om de veiligheid te verbeteren, maar dit heeft uiteindelijk geen oplossing gebracht.

*Geen nieuwe horeca in pand*
Naast het intrekken van de vergunning van de exploitant heeft de gemeente ook besloten dat er de komende twee jaar geen enkele horecavoorziening in het pand mag komen. Twee jaar is de maximale tijd waarvoor dat geregeld kan worden. Burgemeester Jorritsma hoopt dat er in die tijd een initiatief vanuit de buurt van de grond komt dat geen overlast veroorzaakt. De exploitant van café Arabica was niet bereikbaar voor commentaar.

"*Meer lezen over horeca in Almere? Klik hier!*":http://www.decafekrant.nl/?q=almere&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws