Caesar sandwich

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Caesar sandwich

Ingrediënten:

1 Bussing B’rustiek wit lunchbroodje 
40 g little gem sla 
30 g gezouten ansjovisfilets 
40 g rode ui 
1 ei
20 g Parmezaanse kaas
50 g kipfilet in dunne plakken
30 g pancetta plakjes
10 g zonnebloemolie
10 g Bresc Knoflookpuree  

Voor de caesar saus

50 g Bresc Alioli clásico 
1 g rasp van citroen
10 g sap van citroen
30 g ansjovisfilets 
5 g worcestersaus 
10 g water
peper

Bereiding: 

Meng voor de saus alle ingrediënten met elkaar en draai fijn in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het broodje af in 7 minuten. Kook en pel het eitje en snijd het in vieren. Smeer de kipfilet in met de knoflookpuree en de olie. Verwarm de grillpan, gril de kip aan beide zijden en leg de filets apart. Gril daarna de spekplakjes uit in de grillpan. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pluk de little gem. Snijd de broodjes door, smeer ze in met de saus en maak de broodjes op met alle ingrediënten. Dresseer de saus erover en rasp er als laatste de kaas overheen.

Overig nieuws