Brouwerij De Prael overgenomen door Social Capital

Auteur: Redactie
Economie Ondernemen 2 februari 2023
Brouwerij De Prael overgenomen door Social Capital

Op 30 januari maakte Social Capital bekend dat zij Brouwerij De Prael Amsterdam over hebben genomen van de huidige aandeelhouders. ​De Amsterdamse bierbrouwerij De Prael biedt werkgelegenheid aan 60 mensen die elders op de arbeidsmarkt niet zo makkelijk een plek vinden.

Social Capital is eigenaar van meerdere sociale ondernemingen, waaronder Happy Tosti, Lekker Brood en Milieuwerk. Zij gaat Brouwerij De Prael Amsterdam inzetten als ‘Hub locatie’. Een plek waar zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt trainen en opleiden zodat zij vervolgens bij detacheringspartners, zoals het Scheepvaartmuseum, De Heineken Experience of Madame Tussauds, leuke betaalde functies kunnen invullen. Daarnaast fungeert de Hub als een plek om terug te vallen als het even minder gaat; duurzame sociale werkgelegenheid. 

“We zijn enorm trots dat we met Social Capital de sociale missie en rijke historie van De Prael voort mogen zetten. Prachtig bier brouwen en samen werken aan onze droom: ‘Voor iedereen met een arbeidsbeperking die wil werken is er een leuke en betaalde baan.’ We hebben veel zin om vanuit deze plek samen met onze partners te bouwen aan een mooier, inclusiever Amsterdam.” zegt David Jansen, algemeen directeur van Social Capital.

De Prael is in 2002 gestart door Fer Kok en Arno Kooy met het doel om werkplekken te bieden aan mensen die elders moeilijk aan het werk komen. Met steun van onder meer Stichting DOEN zijn zij een de brouwerij gestart op de Oudezijds Armsteeg 26, in het centrum van Amsterdam. Na een aantal jaar is de brouwerij uitgebreid met een café-restaurant en een winkel. 

“Inclusiviteit zit in het DNA van Brouwerij De Prael. Samen met ‘Social Capital’ zorgen we ervoor dat de ‘arbeidsmarkt’ weer wat minder afstand heeft.” zegt Fer Kok, mede-oprichter & hoofdbrouwer bij De Prael Amsterdam.

Overig nieuws