Breda krijgt er een bierbrouwerij bij

3 januari 2017 | Jorien Slager

De voorbereidingen en de verbouwing zijn in volle gang en als alles volgens planning verloopt heeft Breda er in februari een bierbrouwerij bij, meldt BredaVandaag. Niels de Vos is de initiator van Bierbrouwerij Breda. “Wij worden een loonbrouwer.”

2 miljoen liter bier kan er ieder jaar geproduceerd worden in de brouwerij. De Vos werkte voor hij dit project begon al bij Bavaria en United Dutch Breweries. In februari wil hij van start.

Mensen die hun bier willen laten brouwen moeten minimaal 2000 liter laten brouwen. “De speciaalbiermarkt is de afgelopen jaren met tien procent gestegen. In Nederland zijn er meer dan 500 brouwerijen, maar ongeveer de helft daarvan heeft geen eigen brouwerij. Deze partijen, ook wel brouwerijhuurders genoemd, laten hun bier brouwen bij andere brouwerijen, zogenaamde loonbrouwers. Huurbrouwers kunnen dus bij ons terecht.”

Voor veel mannen klinkt het als een droom: een eigen bierbrouwerij. “Het is nooit perse mijn doel geweest om een eigen brouwerij te starten, maar wel om voor mezelf te beginnen. Ik kom uit een ondernemersfamilie", zegt hij tegen BredaVandaag.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Blurring 2.0: goed geregeld?

Consumenten winkelen steeds vaker online en zijn minder vaak in winkelstraten te vinden. Tijdens een dagje uit is het winkelend publiek op zoek naar een 'totaalbeleving' en wordt de keuze voor een horecagelegenheid in toenemende mate bepaald door de sfeer, de beleving en het aanbod. Als hore...

Economie Wijn
2018 uitzonderlijk wijnjaar

Wijnmakers hadden niets te klagen in 2018, het was een prachtjaar. De wijnprijs zal hierdoor omlaag gaan in Spanje en Italië, zo lezen we op NU.nl. Maar geldt dit ook voor Nederlandse wijn? De zomer van 2018 was de warmste zomer sinds minimaal 1706, dit kwam goed uit voor wijnbouwers, temper...

Bier Personalia Brouwerijen
Peer Swinkels directievoorzitter Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers kondigt vandaag het vertrek aan van Jan-Renier Swinkels, die na ruim twaalf jaar het directievoorzitterschap overdraagt aan zijn neef, Peer Swinkels. Jan-Renier geeft de familiebrouwerij hiermee ruimte voor doorstroming en vernieuwing. Onder zijn leiding is invulling gegev...

Personeel Video
Horecazaak maakt soap om personeel te vinden

Goed personeel vinden is binnen de horeca een levensgroot probleem. Restaurant De Drie Koningen in Groede maakte daarom een heuse 'soap'. Het filmpje is op Facebook inmiddels goed bekeken en er is de nodige media-aandacht. Misschien ook voor jouw zaak een leuk idee? ...

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: