Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

2 december 2016 | Jorien Slager

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’’

Nieuw Noord wordt een brasserie met een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maasstad. Een fijne plek waar gasten terecht kunnen voor een goed ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan: ,,We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’’

Familiedroom

Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. De succesvolle zakenman runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Met enkel succesvolle zaken kan het dan ook niet anders dat ook Brasserie Nieuw Noord weer een groot succes gaat worden. Aryan gaat zijn nieuwe horecazaak runnen met zijn gedreven dochter, de 27-jarige Rose Tieleman. Een unicum. Rose: ,,Met de opening van deze brasserie komt mijn droom uit.’’ Ook vader Tieleman kijkt er erg naar uit: ,,Ik vind het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen.’’ Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.

Franse slag

Bij Brasserie Nieuw Noord kunnen gasten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanschuiven. Zowel voor een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit tot een goed glas Rotterdams gebrouwen bier van de lokale bierbrouwerij Noordt. Op de lunchkaart staan naast de bekende club sandwich (Club Noord) ook salades. De dinerkaart is tevens om van te watertanden, zo kunnen gasten hun tanden onder meer zetten in een dry aged runder entrecote. Uiteraard ontbreken ook de zorgvuldig geselecteerde wijnen niet. Degene die gewoon even trek heeft in een bite kan lekker aan de bar aanschuiven voor de Nieuw Noord Bites, zoals krokante inktvis of een portie bitterballen.

Monnikenwerk

Niet alleen de menukaart is een lust voor het oog, maar ook de inrichting. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Froufrou maar ook rauw Rotterdams. Pasteltinten en bloemetjes in contrast met een aantal stoere gebaren. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Interieurarchitect Angelika Barzilay vertelt hierover: ,,De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’’

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: daarom neem ik mijn kinderen niet mee naar zo'n café

In de maartuitgave van De CaféKrant schreef ik in mijn voorwoord over kinderen in het café. Ik bezocht café De Twee Spieghels in Leiden, waar kinderen pas welkom zijn als ze zelfstandig op een barkruk kunnen klimmen. Dat is niet ingegeven door kinderhaat of iets dergelijks, maar...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Opening
De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: