Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

2 december 2016 | Jorien Slager
Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’’

Nieuw Noord wordt een brasserie met een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maasstad. Een fijne plek waar gasten terecht kunnen voor een goed ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan: ,,We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’’

Familiedroom

Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. De succesvolle zakenman runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Met enkel succesvolle zaken kan het dan ook niet anders dat ook Brasserie Nieuw Noord weer een groot succes gaat worden. Aryan gaat zijn nieuwe horecazaak runnen met zijn gedreven dochter, de 27-jarige Rose Tieleman. Een unicum. Rose: ,,Met de opening van deze brasserie komt mijn droom uit.’’ Ook vader Tieleman kijkt er erg naar uit: ,,Ik vind het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen.’’ Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.

Franse slag

Bij Brasserie Nieuw Noord kunnen gasten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanschuiven. Zowel voor een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit tot een goed glas Rotterdams gebrouwen bier van de lokale bierbrouwerij Noordt. Op de lunchkaart staan naast de bekende club sandwich (Club Noord) ook salades. De dinerkaart is tevens om van te watertanden, zo kunnen gasten hun tanden onder meer zetten in een dry aged runder entrecote. Uiteraard ontbreken ook de zorgvuldig geselecteerde wijnen niet. Degene die gewoon even trek heeft in een bite kan lekker aan de bar aanschuiven voor de Nieuw Noord Bites, zoals krokante inktvis of een portie bitterballen.

Monnikenwerk

Niet alleen de menukaart is een lust voor het oog, maar ook de inrichting. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Froufrou maar ook rauw Rotterdams. Pasteltinten en bloemetjes in contrast met een aantal stoere gebaren. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Interieurarchitect Angelika Barzilay vertelt hierover: ,,De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’’

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: