Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

2 december 2016 | Jorien Slager

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’’

Nieuw Noord wordt een brasserie met een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maasstad. Een fijne plek waar gasten terecht kunnen voor een goed ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan: ,,We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’’

Familiedroom

Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. De succesvolle zakenman runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Met enkel succesvolle zaken kan het dan ook niet anders dat ook Brasserie Nieuw Noord weer een groot succes gaat worden. Aryan gaat zijn nieuwe horecazaak runnen met zijn gedreven dochter, de 27-jarige Rose Tieleman. Een unicum. Rose: ,,Met de opening van deze brasserie komt mijn droom uit.’’ Ook vader Tieleman kijkt er erg naar uit: ,,Ik vind het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen.’’ Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.

Franse slag

Bij Brasserie Nieuw Noord kunnen gasten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanschuiven. Zowel voor een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit tot een goed glas Rotterdams gebrouwen bier van de lokale bierbrouwerij Noordt. Op de lunchkaart staan naast de bekende club sandwich (Club Noord) ook salades. De dinerkaart is tevens om van te watertanden, zo kunnen gasten hun tanden onder meer zetten in een dry aged runder entrecote. Uiteraard ontbreken ook de zorgvuldig geselecteerde wijnen niet. Degene die gewoon even trek heeft in een bite kan lekker aan de bar aanschuiven voor de Nieuw Noord Bites, zoals krokante inktvis of een portie bitterballen.

Monnikenwerk

Niet alleen de menukaart is een lust voor het oog, maar ook de inrichting. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Froufrou maar ook rauw Rotterdams. Pasteltinten en bloemetjes in contrast met een aantal stoere gebaren. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Interieurarchitect Angelika Barzilay vertelt hierover: ,,De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’’

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: