Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

2 december 2016 | Jorien Slager

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’’

Nieuw Noord wordt een brasserie met een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maasstad. Een fijne plek waar gasten terecht kunnen voor een goed ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan: ,,We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’’

Familiedroom

Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. De succesvolle zakenman runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Met enkel succesvolle zaken kan het dan ook niet anders dat ook Brasserie Nieuw Noord weer een groot succes gaat worden. Aryan gaat zijn nieuwe horecazaak runnen met zijn gedreven dochter, de 27-jarige Rose Tieleman. Een unicum. Rose: ,,Met de opening van deze brasserie komt mijn droom uit.’’ Ook vader Tieleman kijkt er erg naar uit: ,,Ik vind het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen.’’ Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.

Franse slag

Bij Brasserie Nieuw Noord kunnen gasten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanschuiven. Zowel voor een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit tot een goed glas Rotterdams gebrouwen bier van de lokale bierbrouwerij Noordt. Op de lunchkaart staan naast de bekende club sandwich (Club Noord) ook salades. De dinerkaart is tevens om van te watertanden, zo kunnen gasten hun tanden onder meer zetten in een dry aged runder entrecote. Uiteraard ontbreken ook de zorgvuldig geselecteerde wijnen niet. Degene die gewoon even trek heeft in een bite kan lekker aan de bar aanschuiven voor de Nieuw Noord Bites, zoals krokante inktvis of een portie bitterballen.

Monnikenwerk

Niet alleen de menukaart is een lust voor het oog, maar ook de inrichting. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Froufrou maar ook rauw Rotterdams. Pasteltinten en bloemetjes in contrast met een aantal stoere gebaren. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Interieurarchitect Angelika Barzilay vertelt hierover: ,,De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’’

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: