Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

2 december 2016 | Jorien Slager

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’’

Nieuw Noord wordt een brasserie met een typische klassieke Franse uitstraling, maar met het robuuste elan van de Maasstad. Een fijne plek waar gasten terecht kunnen voor een goed ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan: ,,We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’’

Familiedroom

Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. De succesvolle zakenman runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Met enkel succesvolle zaken kan het dan ook niet anders dat ook Brasserie Nieuw Noord weer een groot succes gaat worden. Aryan gaat zijn nieuwe horecazaak runnen met zijn gedreven dochter, de 27-jarige Rose Tieleman. Een unicum. Rose: ,,Met de opening van deze brasserie komt mijn droom uit.’’ Ook vader Tieleman kijkt er erg naar uit: ,,Ik vind het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen.’’ Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.

Franse slag

Bij Brasserie Nieuw Noord kunnen gasten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanschuiven. Zowel voor een heerlijke kop koffie van onberispelijke kwaliteit tot een goed glas Rotterdams gebrouwen bier van de lokale bierbrouwerij Noordt. Op de lunchkaart staan naast de bekende club sandwich (Club Noord) ook salades. De dinerkaart is tevens om van te watertanden, zo kunnen gasten hun tanden onder meer zetten in een dry aged runder entrecote. Uiteraard ontbreken ook de zorgvuldig geselecteerde wijnen niet. Degene die gewoon even trek heeft in een bite kan lekker aan de bar aanschuiven voor de Nieuw Noord Bites, zoals krokante inktvis of een portie bitterballen.

Monnikenwerk

Niet alleen de menukaart is een lust voor het oog, maar ook de inrichting. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Froufrou maar ook rauw Rotterdams. Pasteltinten en bloemetjes in contrast met een aantal stoere gebaren. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Interieurarchitect Angelika Barzilay vertelt hierover: ,,De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’’

Achtergrond

Aryan Tieleman heeft na jaren van afwezigheid besloten toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Op het kruispunt van het Oude Noorden, Kleiwegkwartier, Crooswijk en Liskwartier. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. De passie voor horeca is haar letterlijk met de paplepel ingegoten. ,,We gingen altijd uiteten en dan bij de horecazaken van mijn vader.’’ Hoewel Aryan de Maasstad inmiddels heeft verlaten, liggen hier wel zijn roots. Zijn dochter woont op steenworp afstand van de nieuwe zaak en is ook een geboren en getogen Rotterdammer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Nice 'n Easy
Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: