Brabantse Gastvrijheid Award 2018

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector.

Hiermee wordt niet alleen gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met Brabant, het biedt de meest gastvrije locaties in Brabant ook het podium dat ze verdienen. Het is de ambitie dat de award jaarlijks wordt uitgereikt.

Nominaties

Gastvrijheid en gastronomie gaan in Brabant hand in hand. Iedereen met een locatie in de horeca- en/of recreatiebranche in Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt, kan genomineerd worden. Inschrijven kan vanaf 13 maart tot eind april via brabantgastvrij.nl. Op 2 juni worden de genomineerden bekend gemaakt en in december wordt de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt aan de locatie met het meest gastvrije totaalconcept van Noord-Brabant.

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Gastvrijheid geeft gasten het gevoel dat ze welkom zijn. Door hen aandacht te geven, te weten wat hun behoeften zijn en door hen positief te verrassen. Met als ultiem doel gasten een beleving te bieden die zorgt voor onvergetelijke herinneringen. In Brabant zijn we daar goed in en dat verdient een podium.”

Vakjury, mysterybezoek en stemmen


Een professionele vakjury beoordeelt behalve de inschrijvingen ook de online aanwezigheid, bereikbaarheid en review scores van deze locaties. Een mysterybezoeker beoordeelt de genomineerden vervolgens in de praktijk en de locaties kunnen hun achterban oproepen te stemmen via brabantgastvrij.nl. Hier staat tevens alle informatie over de award en het verkiezingsreglement.

De vakjury bestaat uit Hein van Oorschot, Voorzitter van het College van Bestuur NHTV, Frans Goenee, Inspiratie manager Efteling, Coen Schelfhorst, Eigenaar OOKs Hospitality & Leisure, Eric Andersen, Docent Food & Gastronomie NHTV en Heleen Huisjes, Directeur VisitBrabant.

De Brabantse Gastvrijheid Award 2018 wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, Omroep Brabant en VisitBrabant. Juryleden, organisator en partners van de verkiezing zijn uitgesloten van deelname.
 

Maand van de Brabantse gastvrijheid 


Het programma van European Region of Gastronomy 2018 eindigt in december met de maand van de Brabantse Gastvrijheid. Dan wordt ook de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. Het hele jaar door nodigen we bezoekers uit om de Brabantse gastvrijheid en gastronomie te beleven met het programma Brabant Celebrates Food.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: