Bokbier te vroeg geserveerd

22 september 2014
Bokbier te vroeg geserveerd

Bierliefhebbers op Facebook en Twitter zijn boos omdat zij de hele Nederlandse bockbiertraditie zien verdwijnen. Voorheen brachten Nederlandse brouwers begin
oktober hun bockbier op de markt. Met de komst van vele kleine speciaalbier brouwerijen vervaagt oktober als start van het bockbierseizoen. Het donkere gerstenat ligt nu al weken in het schap en stroomt uit de tapkranen. Hertog Jan nodigt Nederlandse brouwerijen en bierliefhebbers uit om op vrijdag 26 september 2014 om 21.00 uur gezamenlijk te proosten op de komst van het bockbier en de start van het bockbierseizoen. Voor 2015 nodigt de bierbrouwer uit Arcen alle brouwers en biergenieters uit om deze proosttraditie voort te zetten om zo de bockbiertraditie te behouden.

*Speciaal moment*
Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “De bockbiertraditie is voor Nederland heel belangrijk. Het is het meest gedronken speciaalbier in het najaar en past qua smaak ook goed bij de herfst. Hertog Jan pakt daarom de handschoen op en nodigt iedere bierliefhebber en bierbrouwer uit om op vrijdag 26 september aanstaande het glas te heffen. De komst van het bockbier moet een traditie en speciaal moment blijven voor ons allemaal!”

*Landelijk proosten*
Bockbierdrinkers kunnen zich op Facebook en via www.hertogjan.nl/bockbierproost eenvoudig aanmelden om op 26 september gezamenlijk met Meesterbrouwer Gerard van den Broek te proosten op de start van het bockbierseizoen. Circa 100 cafés in heel Nederland doen mee. Bij Vriendenkringcafé van het Jaar Dinee Café De Kempen in Knegsel zal om 21.00 uur met alle vrienden van het bockbier in de deelnemende Hertog Jan Cafés geproost worden op het nieuwe bockbierseizoen. De live beelden van de proost zijn in heel Nederland te volgen via een livestream.

*Hertog Jan Herfstbock*
Van den Broek vervolgt: “Hertog Jan brouwde als eerste in Nederland een bovengistend bockbier en heeft mede de bockbiertraditie grootgemaakt. Daarom proosten we in heel Nederland met Hertog Jan Bockbier op de start van het bockbierseizoen. Ook dit jaar is het bier weer goed gelukt. Ons uitgesproken koppige bockbier heeft een vleugje zoete karamel maar ook een mooie bittere, krachtige afdronk. Met een alcoholpercentage van 6,5 procent brouwen wij een tijdloos bockbier dat bij de bierliefhebbers al jaren in de smaak valt.”

Overig nieuws