Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

3 april 2018 | David Bakker
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker<

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan.

Jonge bierdrinker experimenteert

De hopbittere IPA (11%) kan zich na een grote opmars scharen in het rijtje van de amber (11%), Saison (8%), Porter/stout (7%) en Barrel Aged bier (7%). Verder doen de seizoensbieren, het bockbier (33%) en het wit- en weizenbier met (40%) het bijzonder goed. De jonge generatie pilsdrinkers (18-29 jaar) experimenteert het meeste en drinkt de grootste variëteit aan bierstijlen. Opvallend is wel dat niet de 65 plusser (vooral pils) de meeste bockbieren drinkt maar de midlife bierdrinker, 30-49 jaar.

Barrel Aged bieren bezig aan snelle opmars

Na de IPA zijn de vatgerijpte bieren bij de bierdrinker aan een sterke opmars bezig. Terwijl brouwers pas sinds een jaar meer vatgerijpte bieren op de markt brengen, drinkt nu al 8% van de bierdrinkers dit biertype. Vooral bij de jonge generatie tussen de 18 en 29, is de bierstijl met 12% veel gedronken. Dat is opvallend aangezien deze bieren in prijsniveau tussen de 15 à 25 euro per fles liggen.

Gerard van den Broek, Meesterbrouwer Hertog Jan: “Het beeld dat uit het onderzoek komt wordt bevestigd tijdens onze exclusieve voorverkoop afgelopen zaterdag. Maar liefst 1.250 bierliefhebbers kwamen naar Arcen om een fles Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt te bemachtigen. We zien dat de leeftijd van deze bezoekers steeds meer de jonge bierdrinker is. Ook deze generatie kiest voor smaak, kwaliteit en een bijzonder bier om van te genieten.”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt is samen met sterrenkok Luc Kusters van Bolenius ontwikkeld. Hij invuseerde het bier met specerijen zoals vanille, Jeneverbes en VOC-kruiden. Het bier is gerijpt op Bourbon Whiskyvaten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: