Bistrobar Berlin organiseert 'Expeditie Kreuzberg'

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Wat begon als een geslaagde 1-aprilgrap wordt werkelijkheid: van donderdag 16
t/m zondag 19 november reizen twee teams in opdracht van Bistrobar Berlin in
Nijmegen af naar de Duitse metropool Berlijn om opdrachten uit te voeren die het
‘echte’ Berlijn mee terug nemen naar Nijmegen.


Horeca-ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel zagen de nog altijd
immense populariteit van tv-spellen als Wie is de Mol en Peking Express en twijfelden
geen moment. Na de enthousiaste reacties op de 1-aprilgrap stonden ze erop: er zou
een heuse Expeditie Kreuzberg komen.

Envelop met opdrachten


Het idee is simpel: gewapend met twee camera’s, een envelop met opdrachten en
wat zakgeld worden twee teams vanuit Nijmegen naar Berlijn gestuurd. Onderweg
wordt hen gevraagd opdrachten uit te voeren en de ultieme trofee terug te nemen:
een nieuw gerecht dat 100% voldoet aan de kaart van Bistrobar Berlin: gewaagd,
puur en creatief, maar zonder opsmuk. Hiervoor voert de weg langs gerenommeerde
restaurants, creatieve chefs en Berlijn’s gaafste plekjes…

Video-opdracht


De teams worden gevormd door volgers/fans van Berlin of andere
enthousiastelingen. Zij kunnen zich kwalificeren door middel van een video-opdracht
die zij in kunnen sturen voor 18 oktober 2017. Op zondag 22 oktober wordt dan
de kwalificatie-opdracht gehouden in de Bistrobar. Voor de winnaar van de Expeditie
stelt Bistrobar Berlin, naast een geweldige ervaring, ook 500 euro Bistrobar tegoed
ter beschikking.


Meedoen? dat kan!


Neem een vlog op van maximaal 1 minuut waarin je zo eigenwijs/enthousiast mogelijk
uitlegt waarom jij een Berliner bent! App of stuur dit vlogje naar Frank
(frank@bistrobarberlin.nl of 0647568716).
De leukste inzendingen nodigen we uit om op zondag 22 oktober mee te doen aan het
Berlin-selectiespel, waaruit we uiteindelijk 2 koppels kiezen die samen naar Berlijn gaan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Achtergrond: het rookverbod in een internationale context geplaatst

In Nederland is onder horecaondernemers onrust ontstaan over het voornemen van staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, om roken op terrassen te verbieden. Is die ophef wel terecht? In andere landen gaat men namelijk nog een stapje verder om roken te ontmoedigen. We zetten een aantal praktijkvoorbee...

Koffie & thee Mensen
Barista Moniek Smit naar Doppio

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken....

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: