Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. Het doel is om de deuren in 2019 te openen.

Winnaar Pitch Staatsbosbeheer

De openbare pitch van Staatsbosbeheer trok veel ondernemers. Met een creatief concept, een duidelijke link met de natuur en een hoop enthousiasme wisten brouwers Rik en Ralph de jury te overtuigen. Teamleider bij Staatsbosbeheer Jan Assema is positief. ‘Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos.’

Toegankelijk & bijzonder

‘We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten en bijzondere dranken’, vertelt mede-oprichter Rik van den Berg enthousiast. ‘De drankkaart is gevarieerd, met onder meer bijzondere speciaalbieren, homemade lemonades en een goede bak koffie. Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we veel gebruik van lokale, duurzame producten. Er komt voor iedereen iets lekkers op de kaart.’

‘Het House of Bird in het Diemerbos is echter nog veel meer’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. ‘De natuurrijke omgeving leent zich ideaal voor activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie, brouwcursus of een blotevoetenpad. Gratis activiteiten voor jong en oud. Daarnaast ook verhuurbare ruimtes voor een bedrijfsuitje, brainstormsessie of een bruiloft. En dat op slechts 3 kilometer afstand van Amsterdam.’

Planning

Het doel is om in 2019 de deuren te openen van House of Bird. Samen met verschillende ervaren partners zijn de brouwers druk bezig om hun droom te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op HouseofBird.nl. Op de website is het mogelijk om een uitgebreider plan van aanpak aan te vragen.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Gemeente Diemen

Jorrit Nuijens, wethouder Openbare Ruimte, Groen en Natuur: “Het duurde even, maar met dank aan Ruud Grondel en de initiatiefnemers heb je ook wat moois. Op een van de mooiste plekken in Diemen wordt nu een prachtig plan realiteit. House of Bird wordt een horecagelegenheid met een creatief en duurzaam concept. Ik weet zeker dat House of Bird een gezellige pleisterplaats zal worden voor huidige en nieuwe bezoekers van het Diemerbos. Daardoor kunnen straks nog meer mensen genieten van het Diemerbos.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: