Bierverkoop 36 procent gedaald

15 april 2020 | Redactie
Bierverkoop 36 procent gedaald

De maatregelen rondom COVID-19 hebben geleid tot een daling van de bierverkoop van 36 procent. Deze daling is gemeten vanaf 15 maart, toen de sluiting van de horeca inging in Nederland. Sommige kleinere brouwers hebben momenteel zelfs te maken met een daling van de bierverkoop van meer dan 90 procent.

Nederlandse Brouwers verwacht dat de daling van de bierverkoop blijft aanhouden, zolang de maatregelen rondom COVID-19 niet versoepeld kunnen worden. Het zou goed nieuws zijn als de horeca weer op een verantwoorde manier open kan.

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “Wij denken graag mee met de betrokken partners om op een verantwoorde manier open te gaan. Een voorbeeld is gefaseerd openen, waarbij rekening wordt gehouden met de 1,5 metermaatregel. Want we kijken er allemaal naar uit om met elkaar weer te genieten van een goed glas bier in een café of restaurant.”

Helaas moet dat genieten nu nog even online of thuis. De horeca is gesloten, festivals zijn afgelast en sportevenementen zijn verplaats. Ook de brouwers worden hierdoor hard geraakt.

Wigboldus geeft aan de maatregelen van de overheid te waarderen: “Veel van onze leden maken gebruik van de noodmaatregelen. Dit geeft lucht in deze zware tijden. Ik ben tegelijkertijd trots op de verantwoordelijkheid die brouwers, ondanks de eigen verliezen, nemen richting de horeca. Evenementen worden kosteloos gecanceld en veel brouwers geven uitstel van betalingen. In het enkele geval dat de horecazaak wordt verhuurd door de brouwer, wat in totaal slechts bij 10 procent van de horecazaken het geval is, denken brouwers mee over het uitstellen van de huur. Daarnaast halen veel brouwers het tankbier dat niet meer verkocht kan worden gratis op en vervangen dit bier als de horeca weer open mag. Het gaat hier naar schatting om 70.000 tot 80.000 hectoliter.”

Ook zijn Nederlandse Brouwers en diverse leden, partner van www.HelpdeHoreca.nl. Brouwers roepen de consument op om een waardebon van hun favoriete café of restaurant te kopen. Intussen is hier al meer dan 1 miljoen euro mee opgehaald

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: