Bieroloog opent derde speciaalbierencafé

18 februari 2015
Bieroloog opent derde speciaalbierencafé

Eigenaar Peter van der Arend is één van de weinige bierologen die Nederland rijk is. Zijn passie voor bier heeft geresulteerd tot de start van het eerste
speciaalbiercafé met alleen Nederlands bier: Proeflokaal Arendsnest op 12 juli 2000. Op 9 september 2009 opende hij zijn tweede café in Amsterdam, BeerTemple. Dit is het eerste Amerikaanse biercafé van Europa. Dit café heeft veel Amerikaanse bieren op tap en fles maar ook verschillende speciaalbieren uit andere landen.

*Brouwerij*
Daarna heeft hij samen met Marcel Snater een brouwerijonderneming, de Snaterende Arend Bierbrouwers, opgericht op 15 september 2002 om mooie speciaalbieren op de markt te brengen. Marcel Snater brouwt bieren voor Proeflokaal Arendsnest en American BeerBar Beertemple (zoals het Tempelbier ism Jopen) maar natuurlijk ook voor andere cafés. Ook is Peter één van de oprichters van de Stichting Bieropleidingen Nederland StiBON. Daarnaast verzorgt Peter bierproeverijen en masterclasses bier in Proeflokaal Arendsnest of op locatie.

Op 20 februari 2015 opent Peter z'n derde café, Craft & Draft in Amsterdam.

Overig nieuws