Biermerk komt met horizontaal tappen

17 mei 2013
Biermerk komt met horizontaal tappen

Pilsner Urquell wil Nederland laten kennismaken met de manier van tappen zoals dat gebeurt in cafés in Tsjechië: horizontaal tappen. De zwenkkraan van de biertap die beweegt
horizontaal in plaats van verticaal, zoals dat nu vooral gebeurt bij Nederlandse cafés.

*Meer controle tijdens tappen*
Het biermerk introduceert een speciale Tsjechische biertap in de Nederlandse horeca. Deze manier van tappen geeft de bartender meer controle om het bier op de door hem/haar gewenste wijze te tappen. Onlangs konden de ruim 50 deelnemers aan de Pilsner Urquell Master Bartender competitie de nieuwe biertap uitproberen. De groep moet kunnen tappen met deze zwenkkraan om kans te maken uitgezonden te worden naar de internationale finale van de Master Bartender competitie.

Bekijk hier het introductiefilmpje.


*Master Bartender Nederland 2013*
Pilsner Urquell organiseert dit jaar voor de derde keer de Pilsner Urquell Master Bartender in Nederland. In totaal strijden ruim 50 deelnemers in twee regionale voorrondes om een plek in de nationale finale. De bartenders zullen onder het toeziend oog van een vakkundige jury hun kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en het merk Pilsner Urquell in het bijzonder tonen. Dit jaar zullen de deelnemers tijdens de nationale finale ook hun vaardigheden moeten tonen voor horizontaal biertappen. De uiteindelijk winnaar mag zich 'Master Bartender Nederland 2013' noemen en gaat door naar de internationale finale in Pilsen op 4 oktober.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws