Bier&cO neemt activiteiten Roerbrouw over

5 juni 2018 | David Bakker

Per 6 juni 2018 neemt Bier&cO de activiteiten van Roerbrouw B.V. over, van oudsher actief in de import en het vermarkten van klassieke Duitse biermerken in ons land. Hiermee voegt de in Amsterdam gevestigde craft brewed beveragesspecialist een aantal illustere biermerken toe aan haar portfolio, waaronder Jever Pilsener, Dortmunder Actien Bier (“DAB”), BraufactuM en Dortmunder Union. Een mooie stap nu de vraag naar ambachtelijk gebrouwen bieren blijft stijgen. Met de nieuwe merken valt er voor de consument simpelweg meer te kiezen én genieten.

Sterk portfolio

Gaius Voûte, CEO van Bier&cO: “De toenemende interesse van bierliefhebbers voor authentieke bieren die zich onderscheiden door buitengewoon hoge kwaliteit en oprechte smaak maakt dat wij altijd alert zijn op mogelijkheden ons portfolio verder te versterken. De brouwerijen die gezamenlijk optrekken binnen de Duitse Radeberger Groep vormen een unieke combinatie van regionale specialiteiten. Met de sales en marketingondersteuning vanuit onze organisatie zijn wij ervan overtuigd deze prachtige merken nog harder te kunnen laten groeien.”

Paul Jansen van Roerbrouw B.V.: “Tachtig jaar geleden begonnen mijn voorgangers met de import van het Pilsener van de Dortmunder Actien Brauerei. Dat was eerst bestemd voor de verkoop in het eigen Hotel-Café-Restaurant “de Raadskelder” in Roermond. Later werd de distributie voor heel Nederland opgenomen, en werden verschillende andere brouwerijen toegevoegd. De overdracht van deze merken aan de toegewijde bierpioniers van Bier&cO is een logische vervolgstap en zal de merken verder helpen.”

Durf anders te drinken

Voûte: “Een van de mooie ontwikkelingen van de huidige bierrevolutie is de herwaardering van het biertype “pils”. Zeker ook de herwaardering van smaakvariëteit die binnen pils te vinden is. Zo wordt dit biertype op unieke wijze gerepresenteerd door het Noord-Duitse Jever Pils: fris en scherp gehopt. Jever geldt als een lievelingspilsener van menig bierenthousiasteling. Dortmunder Union en DAB zijn schoolvoorbeelden van het midden-Duitse pilsener; iets hoppiger en minder moutig dan het originele Tsjechische pilsener zoals Budweiser Budvar, ook door ons vertegenwoordigd in Nederland. Met deze klassieke merken willen wij de Nederlandse bierliefhebber nog meer uitdagen iets anders te proberen dan het geijkte. Zoals wij in onvervalst Nederlands tegen de consument zeggen: dare to drink different. Er valt gelukkig steeds meer te genieten op biergebied.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in...

Economie Achtergronden
Horecasector betaalt facturen het snelst

Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2018 verslechterd. Facturen worden nu na gemiddeld 40,6 dagen voldaan. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist G...

Awards Bier
Dit is het lekkerste bockbier van Nederland

Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werden 60 bockbieren geproefd, waarvan 32 in de categorie standaard tot en met 7 procent en 28 in de categorie zwaar boven de 7 procent. De prijzen bi...

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: