Bezoekersaantal Horecava stabiel

16 januari 2015 |
Bezoekersaantal Horecava stabiel<

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder
bezoekers blijkt dat het optimisme in de markt zichtbaar is. Zestig procent van de bezoekers wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met exposanten. Er is ruim vijf procent meer directeuren/eigenaren en inkopers gekomen in vergelijking met de vorige editie. Daarnaast illustreerden ruim 150 innovaties, een groei van bijna dertig procent, de vindingrijkheid van de branche. Daarmee kunnen exposanten én beursorganisatie tevreden terugkijken op een succesvolle beurs. De Horecava werd gehouden van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

Stabiel
Terwijl het aantal bezoekers stabiel is, is het aantal bezoekende bedrijven toegenomen met acht procent. In totaal bezochten 55.570 horecaprofessionals de Horecava. Beursmanager Luuk Scholte van Amsterdam RAI: “Dit jaar hadden we nieuwe initiatieven om de passie voor het culinaire vak terug te laten komen. Bezoekers hebben aangegeven dit zeer te waarderen.”

Kennis
Met ruim 530 deelnemers van alle grote en kleine merken was Horecava 2015 een afspiegeling van de branche. Naast een uitgebreid aanbod aan noviteiten en primeurs, bood Horecava ook een breed platform voor hoogwaardige kennisoverdracht. Een belangrijke bijdrage werd daarin geleverd door het InnovationLAB. Op dit paviljoen kon de horecaprofessional kennis opdoen over nieuwe ontwikkelingen en innoverende producten.

Wedstrijden
De Horecava stond zoals gebruikelijk bol van de wedstrijden. Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson won IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. De publieksprijs ging naar Nextdeli uit Soest voor hun snack Bacon Bullet. Een overzicht van de winnaars van de diverse wedstrijden vindt u op www.horecava.nl/pers.

Horecava 2016
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in Amsterdam RAI. De Horecava beleeft volgend jaar haar 60e editie.
______________________________________________________________

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: