Beste Nederlandse Heineken bartender

21 oktober 2013
Beste Nederlandse Heineken bartender

In de Heineken Experience in Amsterdam is Sander van Veenendaal verkozen tot de beste Heineken Star Serve bartender van Nederland. De jury wees de medewerker van Grandcafé De Lindenhof te Soest
unaniem aan als winnaar van de Nederlandse finale. Van Veenendaal heeft met deze winst een plek verworven in de wereldwijde finale op 25 november in Amsterdam. Finalisten uit twintig landen strijden dan om de titel 'beste Heineken Star Serve-tapper' van de wereld.

*Passie voor bier*
“Dit is zo gaaf en vooral zo spannend. Iedereen in deze wedstrijd deelt een passie voor bier, topkwaliteit en we zijn er trots op dat we in een Heineken Star Serve-zaak werken. Als je dan gekozen wordt tot de beste bartender, is dat een waanzinnige eer. Ik zal er alles aan doen om in de Global Final de Nederlandse trots hoog te houden”, aldus Van Veenendaal.

*Do you have the magic?*
Erik Schuckink Kool, directeur Heineken Horeca: “De bartender volgt vijf stappen: spoelen, tappen, afschuimen, controleren en serveren. Maar minstens zo belangrijk is de houding van de bartender. Of zoals de slogan van de wedstrijd al zegt: ‘Do you have the magic’? Wij waren er unaniem over uit; Sander van Veenendaal heeft naast topkwaliteiten als bartender zeker ook the magic.” Van Veenendaal moet het in de finale opnemen tegen collega’s uit onder andere Brazilië, Dubai, Italië en Zuid-Korea.

*Op de foto:* Sander van Veenendaal serveert het bier aan de jury.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws