Beste bitterbal bij Café Luxembourg

1 augustus 2012
Beste bitterbal bij Café Luxembourg

De beste bitterbal van Amsterdam wordt geserveerd bij Café Luxembourg, volgens de bitterballentest van Vincent van Dijk. De kalfsbitterbal is afkomstig van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp.

*Bitterballentest*
Vijf maanden testte een klein en onafhankelijk team onder leiding van foodtrendwatcher Vincent van Dijk van creatief bureau HBMEO, bitterballen bij meer dan 140 cafés, hotelbars en restaurants in Amsterdam.

*Subtiel met krokant jasje*
"De kalfsbitterbal van Holtkamp staat met stip op één. Deze kwaliteitsbal is zeer subtiel en heeft een flinterdun krokant jasje door een fijne paneerlaag. Luxembourg serveert deze respectvol, zonder pretenties", zegt Vincent van Dijk.

*Winnaars in de overige categorieën*
Beste vegetarische bitterbal werd gewonnen door Moes: bitterballen van erwtjes en munt. Beste budgetbal werd gemaakt door Café ’t Gasthuys: twaalf ballen voor 4 euro.
De bitterbal die geserveerd werd met een toefje peterselie op oud-Hollands servies bij The College Hotel, werd geroemd om haar presentatie en de beste buitenlandse bitterbal eet je bij Eetcafé Van Beeren – Braziliaanse bitterbal van bakkeljauw (coxinha).

~Myrtille Vromans~


Overig nieuws