Beste bitterbal bij Café Luxembourg

1 augustus 2012 |
Beste bitterbal bij Café Luxembourg<

De beste bitterbal van Amsterdam wordt geserveerd bij Café Luxembourg, volgens de bitterballentest van Vincent van Dijk. De kalfsbitterbal is afkomstig van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp.

Bitterballentest
Vijf maanden testte een klein en onafhankelijk team onder leiding van foodtrendwatcher Vincent van Dijk van creatief bureau HBMEO, bitterballen bij meer dan 140 cafés, hotelbars en restaurants in Amsterdam.

Subtiel met krokant jasje
"De kalfsbitterbal van Holtkamp staat met stip op Ă©Ă©n. Deze kwaliteitsbal is zeer subtiel en heeft een flinterdun krokant jasje door een fijne paneerlaag. Luxembourg serveert deze respectvol, zonder pretenties", zegt Vincent van Dijk.

Winnaars in de overige categorieën
Beste vegetarische bitterbal werd gewonnen door Moes: bitterballen van erwtjes en munt. Beste budgetbal werd gemaakt door Café ’t Gasthuys: twaalf ballen voor 4 euro.
De bitterbal die geserveerd werd met een toefje peterselie op oud-Hollands servies bij The College Hotel, werd geroemd om haar presentatie en de beste buitenlandse bitterbal eet je bij Eetcafé Van Beeren – Braziliaanse bitterbal van bakkeljauw (coxinha).

Myrtille Vromans


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: