Bezoek gratis BBB Maastricht

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van beleving en inspiratie.

Kookwedstrijden en meer...

Het in 2016 geïntroduceerde, nieuwe beursconcept waarbij de beurs is opgedeeld in 4 specifieke horecawerelden, is deze editie nog verder doorontwikkeld. Zo komt Food Forest dit jaar met Cooking Mania, een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met talentvolle, aanstormende koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, Variety Valley, vind je een compleet vernieuwd Food Court waar bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten nuttigen.

Craftbrouwerijen

Beverage Beach presenteert op Specialty Beer Bay zeker 20 craftbrouwerijen die hun eigen, unieke speciaalbieren serveren. Bovendien kun je hier deelnemen aan diverse wijn- en spijsproeverijen en zijn er op Sprits Square drie dagen lang workshops met betrekking tot ‘the perfect serve’. Uiteraard ontbreekt in deze wereld ook het NK oestersteken niet.

Folie Culinaire

Folie Culinaire, tot slot, is enkel toegankelijk voor horecaprofessionals uit het hogere- en topsegment. Belangrijk onderdeel van Folie Culinaire is de Demo Kitchen waar beroemde, internationale (sterren)chefs doorlopend demonstraties geven. Een van de deelnemers is Mikael Svensson, een Zweedse chef van het Urban sterrenrestaurant dichtbij de Foodhallen van Oslo. Dit jonge talent verrast met zijn visie en duidelijke beeld van iets wat New Nordic Cuisine mag heten in een keuken waar biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

Nieuw dit jaar is ook de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd in Complex (centrum Maastricht).

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier gratis!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Hoe ga je om met drugs op de werkvloer?

Alcohol en inmiddels ook drugs komen frequent voor binnen de horeca. Niet alleen gasten nuttigen het een en ander, personeelsleden soms net zo. Een aantal jaren geleden was er een serveerster, werkzaam in een hotel op Aruba, die in haar vrije tijd cocaïne had genuttigd. De dag erop moest zij ee...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Juridisch: BV en toch persoonlijk aansprakelijk?

Als horecaondernemer gaat u risico’s niet uit de weg. Maar het is natuurlijk wel fijn als u ze kunt beperken. Een mogelijkheid om te zorgen dat zakelijke schulden niet verhaald worden op uw privévermogen is het ondernemen via een BV. U richt een BV op en daar bent u dan aandeelhouder...

Café Bier Restaurant
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb...

Amsterdam Interieur
Interieur: Café Vrijdag in een nieuw jasje

Op het fijnste hoekje van de Amsterdamse Rivierenbuurt heeft Café Vrijdag het al ruim vier jaar enorm naar zijn zin. In die vier jaar is er in de buurt veel veranderd. En nu was het voor dit café óók tijd om iets te veranderen. Vrijdaggevoel Sinds dag é&eacu...

Bier Achtergronden
Wie brouwt de beste Gose?

Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwwedstrijd voor enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland. Dit jaar draait het om het brouwen van de perfecte Gose. De winnaar krijgt de unieke kans om met de meesterbrouwers v...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: