Bezoek gratis BBB Maastricht

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van beleving en inspiratie.

Kookwedstrijden en meer...

Het in 2016 geïntroduceerde, nieuwe beursconcept waarbij de beurs is opgedeeld in 4 specifieke horecawerelden, is deze editie nog verder doorontwikkeld. Zo komt Food Forest dit jaar met Cooking Mania, een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met talentvolle, aanstormende koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, Variety Valley, vind je een compleet vernieuwd Food Court waar bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten nuttigen.

Craftbrouwerijen

Beverage Beach presenteert op Specialty Beer Bay zeker 20 craftbrouwerijen die hun eigen, unieke speciaalbieren serveren. Bovendien kun je hier deelnemen aan diverse wijn- en spijsproeverijen en zijn er op Sprits Square drie dagen lang workshops met betrekking tot ‘the perfect serve’. Uiteraard ontbreekt in deze wereld ook het NK oestersteken niet.

Folie Culinaire

Folie Culinaire, tot slot, is enkel toegankelijk voor horecaprofessionals uit het hogere- en topsegment. Belangrijk onderdeel van Folie Culinaire is de Demo Kitchen waar beroemde, internationale (sterren)chefs doorlopend demonstraties geven. Een van de deelnemers is Mikael Svensson, een Zweedse chef van het Urban sterrenrestaurant dichtbij de Foodhallen van Oslo. Dit jonge talent verrast met zijn visie en duidelijke beeld van iets wat New Nordic Cuisine mag heten in een keuken waar biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

Nieuw dit jaar is ook de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd in Complex (centrum Maastricht).

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier gratis!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: