BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

9 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB die plaatsvindt van 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht.

Biersommelier word je niet zo maar. Dat vraagt veel kennis, zowel praktisch als theoretisch. In samenwerking met Doemens en het BierKulturHaus leidt StiBON op tot de internationaal erkende titel ‘Doemens Diplom Biersommelier’. Beursmanager Erik Stroink: ‘BBB heeft niet alleen als ambitie een jaarlijkse vakbeurs te organiseren, maar biedt gedurende het hele jaar een platform om het succes voor horeca ondernemers te helpen vergroten. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten onder de noemer BBB Academy. De opleidingen van StiBON passen perfect bij onze missie en ik ben bij dat wij deze bieropleiding mogen toevoegen aan ons activiteitenpalet.’

Trots op samenwerking

Henri Reuchlin, coördinator StiBON: ‘Wij zijn er trots op dat wij in samenwerking met BBB in bierstad Maastricht een opleiding kunnen aanbieden. Het is een mooie aanvulling op de StiBON  opleidingen in de rest van het land.’

De StiBON bieropleiding start op maandag 27 november en vindt iedere 2 weken plaats in café De Zwaan, op de markt in Maastricht. Mensen kunnen zich vanaf morgen inschrijven via de website stibon.nl.

Horecavakbeurs BBB Maastricht vindt plaats van maandag 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht. bbbmaastricht.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: