BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

9 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB die plaatsvindt van 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht.

Biersommelier word je niet zo maar. Dat vraagt veel kennis, zowel praktisch als theoretisch. In samenwerking met Doemens en het BierKulturHaus leidt StiBON op tot de internationaal erkende titel ‘Doemens Diplom Biersommelier’. Beursmanager Erik Stroink: ‘BBB heeft niet alleen als ambitie een jaarlijkse vakbeurs te organiseren, maar biedt gedurende het hele jaar een platform om het succes voor horeca ondernemers te helpen vergroten. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten onder de noemer BBB Academy. De opleidingen van StiBON passen perfect bij onze missie en ik ben bij dat wij deze bieropleiding mogen toevoegen aan ons activiteitenpalet.’

Trots op samenwerking

Henri Reuchlin, coördinator StiBON: ‘Wij zijn er trots op dat wij in samenwerking met BBB in bierstad Maastricht een opleiding kunnen aanbieden. Het is een mooie aanvulling op de StiBON  opleidingen in de rest van het land.’

De StiBON bieropleiding start op maandag 27 november en vindt iedere 2 weken plaats in café De Zwaan, op de markt in Maastricht. Mensen kunnen zich vanaf morgen inschrijven via de website stibon.nl.

Horecavakbeurs BBB Maastricht vindt plaats van maandag 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht. bbbmaastricht.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Dwangsom voor horecaondernemer

Een horeca-uitbater in Bergen op Zoom heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente Bergen op Zoom, zo lezen we op internetbode.nl. Forse boete Het college van burgemeester en wethouders heeft dit laten weten. Het besluit is genomen om nieuwe overschrijdingen van de geluidsno...

Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

Drinks Achtergronden
Klacht tegen campagne 'Neuken Liqueur'

Nee, het is geen 1 april-grap. STIVA en SpiritsNL dienen gezamenlijk een klacht in tegen Neuken Liqueur bij de Reclame Code Commissie. De naam Neuken Liqueur in combinatie met de wijze waarop geadverteerd wordt achten STIVA en SpiritsNL in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (RvA....

Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl. 1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje...

Achtergronden
Horeca Den Bosch beperkt geluidsoverlast tijdens carnaval

Geen versterkte muziek na tien uur 's avonds en de deuren van horecazaken in de binnenstad om middernacht dicht... Het zijn voorbeelden van maatregelen die de Bossche horeca zelf heeft ingesteld om overlast voor binnenstadbewoners tijdens carnaval te beperken, zo lezen we op de website van DTV D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: