Bavaria start academie op Rooi Pannen

18 december 2012
Bavaria start academie op Rooi Pannen

Bavaria en De Rooi Pannen Eindhoven slaan de handen ineen. Het resultaat? Een Bavaria Beer Academy. De Brabantse brouwer en de scholengemeenschap zetten vandaag de handtekening.

*Bier is onderbelicht*
De paraaf staat op een overeenkomst voor vijf jaar. Met dit contract gaat de Bavaria Beer Academy een vaste bijdrage leveren aan het lesprogramma voor het onderdeel bierkennis. Noud Swinkels van Bavaria licht toe: "Bier is vaak nog onderbelicht binnen het horecaonderwijs. Achter een glas bier gaat echter een hele wereld schuil en dat is wat we met de Bavaria Beer Academy laten zien. Doordat we de gehele keten in eigen beheer hebben, kunnen we op onze brouwerij het proces van graan tot kraan toelichten."

*Bavaria Beer Academy*
"We hebben de afgelopen jaren al een groot aantal horecaondernemers getraind in de kwaliteit van het uitserveren, de kennis van de producten, maar ook het rendement van het bedrijf. Nu wordt de Academy ook onderdeel van het lesprogramma van De Rooi Pannen. Een mooie ontwikkeling waarmee we het vakmanschap en de kwaliteit op de juiste manier kunnen overdragen aan de horecaondernemers van de toekomst", aldus Swinkels.

*Vijftig jaar contact*
Tiny Pheninckx, voorzitter College van Bestuur van De Rooi Pannen, vult aan: "Voor De Rooi Pannen zijn intensieve contacten met het bedrijfsleven al bijna vijftig jaar een must. Daardoor zijn we in staat de lesprogramma’s optimaal af te stemmen op wat leerlingen in de beroepspraktijk nodig hebben. De samenwerking met Bavaria is daar een prachtig voorbeeld van."

*Eigen restaurants*
Praktijkonderwijs is een belangrijk speerpunt van De Rooi Pannen. De scholengemeenschap beschikt over diverse interne praktijkfaciliteiten waar de leerlingen dagelijks in contact komen met echte gasten en klanten. Onder andere eigen restaurants, congreszalen en een hotel zijn onderdeel van de opleidingslocatie in Eindhoven.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws