Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een borrel of uitgebreid vijfgangendiner.

Unieke locatie

Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Daar waar vroeger de spaarpunten ingeleverd konden worden, staat nu een steam punk koffiebar, waar nog steeds authentieke DE koffie wordt geschonken. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor wijn: in de wineroom liggen maar liefst 3500 wijnen. Vanuit de skybox, de voormalige boardroom van Douwe Egberts, is er een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze is te huur is voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De overige verdiepingen van de BLEND worden bezet door short stay appartementen en kantoorunits.

Mr Black & The White Ox

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND (het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts).

The White Ox is vernoemd naar de kruidenierswinkel van Egberts Douwes waar het allemaal begon. De winkel ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Diezelfde koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’. 

Van voorbereiding tot opening  

De afgelopen maanden zijn veel krachten gebundeld om neer te zetten wat er nu staat. KingKongs, het internationale ontwerpbureau (o.a. bekend van Berlage in Eindhoven en the Suicide Club in Rotterdam) heeft Mr. Black and the White Ox voorzien van een opvallend en uitbundig interieur. I.s.m. Douwe Egberts is er een vleugje Douwe Egberts historie aan toegevoegd. Terwijl er met man en macht gewerkt werd aan de transformatie van het voormalige hoofdkantoor aan de Vleutensevaart, volgden chefs bijzondere masterclasses, werden de wijnen met zorg geselecteerd en werd er achter de schermen proefgedraaid.

Het hotel draait al een aantal weken en vanaf vrijdag 30 november is ook Mr. Black and the White Ox zeven dagen per week geopend. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Opening
De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca...

Amsterdam Cocktails
Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

Op maandag 11 maart is de Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ trans...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: