Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

12 december 2018 | Thijs Jacobs

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een borrel of uitgebreid vijfgangendiner.

Unieke locatie

Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Daar waar vroeger de spaarpunten ingeleverd konden worden, staat nu een steam punk koffiebar, waar nog steeds authentieke DE koffie wordt geschonken. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor wijn: in de wineroom liggen maar liefst 3500 wijnen. Vanuit de skybox, de voormalige boardroom van Douwe Egberts, is er een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze is te huur is voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De overige verdiepingen van de BLEND worden bezet door short stay appartementen en kantoorunits.

Mr Black & The White Ox

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND (het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts).

The White Ox is vernoemd naar de kruidenierswinkel van Egberts Douwes waar het allemaal begon. De winkel ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Diezelfde koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’. 

Van voorbereiding tot opening  

De afgelopen maanden zijn veel krachten gebundeld om neer te zetten wat er nu staat. KingKongs, het internationale ontwerpbureau (o.a. bekend van Berlage in Eindhoven en the Suicide Club in Rotterdam) heeft Mr. Black and the White Ox voorzien van een opvallend en uitbundig interieur. I.s.m. Douwe Egberts is er een vleugje Douwe Egberts historie aan toegevoegd. Terwijl er met man en macht gewerkt werd aan de transformatie van het voormalige hoofdkantoor aan de Vleutensevaart, volgden chefs bijzondere masterclasses, werden de wijnen met zorg geselecteerd en werd er achter de schermen proefgedraaid.

Het hotel draait al een aantal weken en vanaf vrijdag 30 november is ook Mr. Black and the White Ox zeven dagen per week geopend. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw o ...

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: