Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

16 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group.

Over Bar 1672

Bar 1672 is een plek waar je cocktails, exclusieve champagnes, kwalitatief goede wijnen en bieren drinkt. Eten doe je door samen te delen; ook wel ‘sharing food’ genoemd. Het concept van sharing dinner is dat je verschillende gerechtjes bestelt die samen een maaltijd vormen. Op de menukaart staan zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, die uitzonderlijk worden bereid door chef-koks Miguel Sakarov Miguel en Martijn Brugman.

Bedrijfsleider Niels Wichers heeft zin in de uitdaging: “Het is in alle opzichten een super mooie zaak, waar je hoge hospitality en toegankelijke service met de juiste kennis van producten mag verwachten.”

Nieuwe aanwinst Martini Hotel Group

Bar 1672 is onderdeel van Martini Hotel Group, bestaande uit Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren. Daarnaast exploiteert Martini Hotel Group in Haren Nescio Hotel Groningen. Eigenaren Fred en Ilona Dalebout: “De strategie van Martini Hotel Group is om de historie van karakteristieke panden terug te laten komen in vernieuwende concepten. Zo is Bar 1672 op dezelfde plek terug van weggeweest, nadat het in de jaren ’70 al Café 1672 heette.” Toentertijd fungeerde het café als kleinkunstpodium, nu is het een bar met een klassieke twintiger jaren sfeer dankzij de stijlvolle inrichting. Met een knipoog naar de artistieke geschiedenis komen wereldberoemdheden terug in zowel het interieur als in de huisstijl.

Karakteristiek pand

Gedempte Zuiderdiep 15 is een plek die nauw verbonden is aan de Groninger geschiedenis, waar de kanonskogels van Bommen Berend nog altijd in de gevel terug zijn te vinden. Een bar die door de jaren heen veel verschillende gasten heeft mogen ontvangen; van theater tot jazz en van schrijvers tot cabaretiers. Destijds gerund door een gastvrije kunstenaar, die elke avond zorgde dat mensen de tijd vergaten, maar nieuwe herinneringen maakten. Aan deze legendarische momenten kwam een einde. En juist nu het leven zoveel sneller is, is Bar 1672 weer een plek waar men onder het genot van heerlijke dranken en gerechten hun tijd met elkaar deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: