Argentijnse steak met paprikasalsa

1 januari 2016 | Jorien Slager

De steak is al jaren het favoriete bistrogerecht bij de Nederlandse gast. Serveer ter variatie eens een Zuid-Amerikaanse variant, zoals deze Argentijnse steak met paprikasalsa. Een rood wijntje erbij en je gasten keren gegarandeerd terug!

Ingrediënten

2 paprika's
1 tomaat
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 el olijfolie
2/3 el limoensap
zout
versgemalen peper
4 rundersteaks, op kamertemperatuur
25 gram boter
verder: plastic diepvrieszak

Bereiding

Rooster de paprika’s in 10 minuten rondom zwart in een voorverwarmde ovengrill. Laat de paprika’s 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom paprika’s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: