App voor culinair publiek

31 mei 2013 |
App voor culinair publiek<

Voor het culinaire en uitgaande publiek wordt binnenkort een app gelanceerd. In juli wordt de mobiele applicatie TopSpots gelanceerd dat gebruikers door middel van fotografie naar hun favoriete horecagelegenheid brengt. De
eerste foto’s zijn gemaakt in Amsterdam en Rotterdam. Culinair fotograaf Jan Bartelsman is mede-initiatiefnemer van de applicatie.

Beelden
Bartelsman is verantwoordelijk voor de fotografie die te zien is in de app. Men kan door middel van de foto’s vóór het bezoek een beeld vormen van de sfeer, de gasten, het interieur en de aangeboden gerechten. Naast zoeken via normale zoekmethoden is er ook een categoriën lijst beschikbaar waar verschillende type personen hun top 10 kunnen weergeven. "Denk hierbij aan bekende schrijvers, chefs, foodbloggers, maar ook studenten en lokale inwoners. Daarbij kan iedere gebruiker zijn of haar eigen top 10 samenstellen en deze delen met vrienden”, licht Bartelsman toe.

Selectie
In Amsterdam en Rotterdam zijn al rond de tweehonderd horecagelegenheden aangesloten bij TopSpots. De app wordt uitgebracht in het Nederlands, Engels en Chinees. De selectie van horecagelegenheden is gemaakt op basis van de bekende ranglijsten zoals de Michelin Gids, tips van lokale bewoners en door Bartelsman zelf.

Uitbreiding
Naar verwachting wordt de app voor Utrecht en Den Haag in oktober gelanceerd. Eind juli is Stockholm de eerste internationale stad waar de app in gebruik wordt genomen.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: