Andijviestamppot geitenkaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

1,5 kilo aardappelen
200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes
25 gram boter of margarine
600 gram andijvie
circa 2,5 dl volle melk
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels zongedroogde tomaat
12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden
4 plakken à 75 gram zachte geitenkaas
6 walnoten

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig en goudbruin. Laat het spek uitlekken. Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snijd de andijvie in repen. Snijd de uitgelekte tomaten in stukjes en de olijven in plakjes. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk al roerende toe tot een gladde puree ontstaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in een ovenschaal en strijk deze glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: