Amsterdamse horeca riskeren sluiting voor geluidsoverlast

24 maart 2017 | Roy Spijker

De gemeente Amsterdam wil de exploitatievergunning van horecazaken afpakken die te vaak worden betrapt op te harde muziek of andere vormen van geluidsoverlast. Dat schrijft Het Parool. De gemeente hoopt op deze manier meer controle te krijgen op de overlast van geluid.

Op dit moment krijgen horecazaken alleen een geldboete krijgen, maar het blijkt dat dat veel overlastplegers zich niet laten afschrikken door deze maatregel. Het intrekken van de exploitatievergunning moet dan ook als uiterste middel gelden om veelplegers af te schrikken. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat een café of club het wel heel bont moet maken wil het echt permanent gesloten moet worden.

Systeem
In het nieuwe systeem moet een horecagelegenheid binnen één jaar zes keer betrapt worden op geluidsoverlast, voordat er wordt overgegaan op sluiting. De eerste keer krijgt de zaak een waarschuwing. Bij de drie daaropvolgende keren wordt geldboete uitgeschreven van 2500 tot 5000 euro. Als binnen er binnen een week weer een overtreding wordt begaan, wordt de tent voor een week gesloten. Pas als de zaak daarop weer wordt betrapt op een overtreding van de geluidsnormen, wordt de vergunning voor onbepaalde tijd ingetrokken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: