Alliantie van Biertapperijen heeft primeur met Engelse Trappist

1 november 2018 | Thijs Jacobs

De Alliantie van Biertapperijen (A.B.T.) heeft deze maand als groep horecaondernemers de primeur in Nederland van de nieuwe Engelse Trappist Tynt Meadow. In de 40 aangesloten biercafe?’s wordt de traditionele Engelse Ale van de monniken van de Abdij van Saint Bernard als flesbier van de maand geschonken.

Niet gemakkelijk

Makkelijk was het niet, omdat de monniken hun bier nog niet exporteren naar Nederland. Maar door de contacten van de A.B.T. met o.a. Bierburo en Brouwtechniek Nederland die betrokken waren bij de realisatie van de 12e Trappisten Brouwerij is het toch gelukt om het bier naar Nederland te krijgen. "De oplage is desondanks beperkt en de prijs hoger dan we gewoonlijk vragen maar het is wel een unieke kans die we niet wilden laten liggen", aldus de voorzitter van de commissie Bier van de Maand.

Tynt Meadow Trappist Ale is een Brits trappistenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,4%. Het bier wordt gebrouwen in de brouwerij van de Abdij van Mount Saint-Bernard in Coalville (Leicestershire).

ATP-label

Op 6 maart 2017 trad de abdij van Mount Saint-Bernard toe tot de Internationale Vereniging Trappist. In 2017-2018 werd een brouwerij gebouwd in de abdij en vanaf 9 juli 2018 kwam Tynt Meadow Trappist Ale, een donker bier, op de markt. Op 17 september 2018 kreeg het bier het officie?le ATP-label en werd zo het twaalfde officie?le trappistenbier in de wereld.

Vermits de naam van de abdij (St Bernard) niet kon gebruikt worden wegens de rechten op de naam van de Belgische St. Bernardus-bieren, werd besloten het bier te noemen naar de heuvel Tynt Meadow nabij de abdij waar de geschiedenis van de abdij begon.

De Alliantie van Biertapperijen is een vereniging van Nederlandse biercafe?’s die is opgericht in 1986. De leden delen kennis en maandelijks een tapbier en een flesbier van de maand. Het tapbier is altijd een bier dat nooit eerder in Nederland van het vat verkrijgbaar was. Het flesbier is altijd een Nederlands bier. Daar wordt deze maand dus van afgeweken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Opening
De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca...

Amsterdam Cocktails
Toonaangevende bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

Op maandag 11 maart is de Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan en tot en met zondag 17 maart staat onze hoofdstad volledig in het teken van de laatste cocktailtrends. Door het succes van de vorige edities kunnen bezoekers zich ook dit jaar weer tot een ware ‘cocktail pro’ trans...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: