AD Gouden Pollepels worden uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

15 juni 2017 | Roy Spijker

Gastvrij Rotterdam beleeft op 18, 19 en 20 september 2017 haar eerste jubileum. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert op de vijfde editie een volledig nieuwe indeling op een vergrote beursvloer en breidt uit met onder andere een Belgisch paviljoen, een vernieuwde opzet van het Wine & Fine Food Paviljoen en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten. De vakbeurs opent de eerste dag spectaculair met zowel de Nederlandse Finale van de prestigieuze Bocuse d’Or als de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels 2017 van het AD.

Gastvrij Rotterdam neemt voor haar vijfde editie in september vier volledig gerenoveerde beurshallen van Rotterdam Ahoy in gebruik om horecaondernemers en -managers een nog completer aanbod producten en diensten voor te kunnen schotelen. Eén van de nieuwe highlights is het gecombineerde paviljoen Wine & Fine Food met dit jaar The Wine & Food Association als partner. In het Wine & Fine Food paviljoen vindt men, naast veel erkende wijnleveranciers, een keur aan gastronomische producten & delicatessen en een inspirerend programma met diverse masterclasses, food pairing sessies en proeverijen met topchefs, topsommeliers en diverse meestertitel houders.

Belgisch Paviljoen
Voor het eerst kent de vakbeurs ook een Belgisch paviljoen, waar Belgische aanbieders hun producten presenteren, demonstreren en laten proeven. De interesse van Belgische leveranciers en bezoekers is groeiende. In het paviljoen kunnen bezoekers en exposanten gericht zakendoen met onze Zuiderburen. Dolce Magazine is als mediapartner verbonden aan dit initiatief. Touch Activation Marketing en Foodproof zorgen voor de programmering.

Ook de vertrouwde themapaviljoens, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, het House of Spirits, het Kookpodium en het Kenniscentrum voor Bier zijn opnieuw onderdeel van de vakbeurs. In de WedstrijdArena keert onder andere een van de meest prestigieuze vakwedstrijden voor talentvolle koks, de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, terug. Tot slot, met het AD is overeengekomen dat de felbegeerde Gouden Pollepels dit jaar ook in Ahoy worden uitgereikt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: