7500 bezoekers voor Bakkersvak

15 maart 2016
7500 bezoekers voor Bakkersvak

Het Autotron in Rosmalen bruiste 6 en 7 maart van de inspiratie. De beurs trok uiteindelijk ruim 7500 bezoekers. Met een groter deelnemersveld
(+10 procent), uitbreiding met een extra hal en demonstraties op internationaal niveau kon de Nederlandse (banket)bakker volgens de organisatie niet wegblijven. Ook chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaprofessionals wisten het Autotron te vinden.

*Feestelijk Autotron*
Autotron was dit jaar gehuld in voorjaarssferen. Al voor de entree verwelkomde een aantal deelnemers de bezoekers op het buitenplein. Een lentepad leidde de bezoeker naar de ingang van het feestelijk aangekleed Autrotron. De èchte markt in de entree, vrolijke muzikanten, ballonnen voor de kinderen en de goedlachse hostessen zetten de toon voor een gastvrije dag.



*5 jaar Bakkersvak*
Vijf jaar geleden namen 85 ondernemingen het avontuurlijke besluit om in te stappen in een nieuw concept voor de bakkerijbranche: deelname aan de Bakkersbeurs in Autotron. Bakkersvak heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt en afgelopen weekend vond alweer de vijfde editie plaats. Maar liefst 25 deelnemers vierden hun vijfde deelname en werden op zondagochtend in het zonnetje gezet met een felicitatie en een fotomoment. In de entree pronkte een imposante felicitatie namens het Nederlands Patisserie Team en ook in de stands werd creatief aandacht geschonken aan deze verjaardag.

*Nieuwkomers op beurs*
Al tijdens de opbouw maakte een deelnemer een mooi compliment: "Bakkersvak begint nu met deze extra beurshal en de markt in de entree op een échte beurs te lijken." Hij maakt hiermee natuurlijk de vergelijking met de grote internationale bakkerijbeurzen. Dit is niet zo gek, ruim 170 deelnemers presenteerden hun producten en diensten tijdens Bakkersvak. Natuurlijk waren er ook nieuwkomers zoals, Délifrance, Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade en de Gimmerse Verleiding.



*Dutch Pastry Award*
De Dutch Pastry Award, dit jaar in het thema Flora & Fauna, is inmiddels een vast onderdeel van Bakkersvak. Deze editie kende een overduidelijke winnaar: Stephan Kemps. Ook bij de publieksprijs en de prijs voor de beste nieuwkomer liet hij zijn vijf concurrenten achter zich.

*Demonstraties*
Een grote bron van inspiratie voor de bakker zijn de vaktechnieken van de talenten van internationaal niveau. Beide beursdagen lieten het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team verbluffende creaties zien. Niet alleen de eindproducten waren om te smullen, ook het verhaal achter de producten, grondstoffen en technieken vielen bij de bezoekers enorm in de smaak.

*Scholenbattle*
Zondag 6 maart kwamen oud winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard in actie en op maandag creëerden zes scholen hun verjaardagstaart voor Bakkersvak. De afvaardiging van het Cingel College werd door jury Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander als winnaar uitgeroepen.



*Miniworkshops*
In de nieuwe hal was het platform van Ambacht & Business niet te missen. Gedurende beide beursdagen vonden hier interactieve miniworkshops plaats, werden certificaten van de eerste deelnemers uitgereikt en schreven ruim 80 ambachtelijke bakkers zich direct in voor het nieuwe cursusjaar dat in september van start gaat.

*Bakkersvak 2017*
Het grote succes resulteerde erin dat de overgrote meerderheid van de deelnemers al op de beurs intekende voor 2017. De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 maart.

~Christel Tuin~

Overig nieuws