7500 bezoekers voor Bakkersvak

15 maart 2016 |
7500 bezoekers voor Bakkersvak<

Het Autotron in Rosmalen bruiste 6 en 7 maart van de inspiratie. De beurs trok uiteindelijk ruim 7500 bezoekers. Met een groter deelnemersveld
(+10 procent), uitbreiding met een extra hal en demonstraties op internationaal niveau kon de Nederlandse (banket)bakker volgens de organisatie niet wegblijven. Ook chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaprofessionals wisten het Autotron te vinden.

Feestelijk Autotron
Autotron was dit jaar gehuld in voorjaarssferen. Al voor de entree verwelkomde een aantal deelnemers de bezoekers op het buitenplein. Een lentepad leidde de bezoeker naar de ingang van het feestelijk aangekleed Autrotron. De èchte markt in de entree, vrolijke muzikanten, ballonnen voor de kinderen en de goedlachse hostessen zetten de toon voor een gastvrije dag.



5 jaar Bakkersvak
Vijf jaar geleden namen 85 ondernemingen het avontuurlijke besluit om in te stappen in een nieuw concept voor de bakkerijbranche: deelname aan de Bakkersbeurs in Autotron. Bakkersvak heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt en afgelopen weekend vond alweer de vijfde editie plaats. Maar liefst 25 deelnemers vierden hun vijfde deelname en werden op zondagochtend in het zonnetje gezet met een felicitatie en een fotomoment. In de entree pronkte een imposante felicitatie namens het Nederlands Patisserie Team en ook in de stands werd creatief aandacht geschonken aan deze verjaardag.

Nieuwkomers op beurs
Al tijdens de opbouw maakte een deelnemer een mooi compliment: "Bakkersvak begint nu met deze extra beurshal en de markt in de entree op een échte beurs te lijken." Hij maakt hiermee natuurlijk de vergelijking met de grote internationale bakkerijbeurzen. Dit is niet zo gek, ruim 170 deelnemers presenteerden hun producten en diensten tijdens Bakkersvak. Natuurlijk waren er ook nieuwkomers zoals, Délifrance, Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade en de Gimmerse Verleiding.



Dutch Pastry Award
De Dutch Pastry Award, dit jaar in het thema Flora & Fauna, is inmiddels een vast onderdeel van Bakkersvak. Deze editie kende een overduidelijke winnaar: Stephan Kemps. Ook bij de publieksprijs en de prijs voor de beste nieuwkomer liet hij zijn vijf concurrenten achter zich.

Demonstraties
Een grote bron van inspiratie voor de bakker zijn de vaktechnieken van de talenten van internationaal niveau. Beide beursdagen lieten het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team verbluffende creaties zien. Niet alleen de eindproducten waren om te smullen, ook het verhaal achter de producten, grondstoffen en technieken vielen bij de bezoekers enorm in de smaak.

Scholenbattle
Zondag 6 maart kwamen oud winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard in actie en op maandag creëerden zes scholen hun verjaardagstaart voor Bakkersvak. De afvaardiging van het Cingel College werd door jury Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander als winnaar uitgeroepen.



Miniworkshops
In de nieuwe hal was het platform van Ambacht & Business niet te missen. Gedurende beide beursdagen vonden hier interactieve miniworkshops plaats, werden certificaten van de eerste deelnemers uitgereikt en schreven ruim 80 ambachtelijke bakkers zich direct in voor het nieuwe cursusjaar dat in september van start gaat.

Bakkersvak 2017
Het grote succes resulteerde erin dat de overgrote meerderheid van de deelnemers al op de beurs intekende voor 2017. De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 maart.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: