2012 wordt het jaar van oerproducten

11 januari 2012 |
2012 wordt het jaar van oerproducten<

De consument gaat terug naar oerproducten. Zo zal men in 2012 kiezen voor pure koffie en producten als knollen. Ook bieten en bonen wil men terugzien in restaurants. Vorig jaar was het jaar van de luxe en soberheid, maar 2012 zal in het teken staan van bewustwording en het opzoeken van de verrassing. Taak voor de horeca om
de gasten te verrassen, duidelijk presenteren wat ze in huis hebben, weg met de menu's, creatief zijn en de samenwerking aangaan met bedrijven.

Water bij de wijn doen, letterlijk
Deze trends komen voort uit de trendlist van Vincent van Dijk, trendwatcher, die hij presenteerde op de Horecava 2012. Op deze lijst stond onder andere dat mensen water bij de wijn gaan drinken, letterlijk. "Mensen drinken niet om dronken te worden, maar willen genieten van de wijn. Een glas water zorgt voor verlichting van de smaak", licht Van Dijk toe.

Koken zonder zout
Een andere opvallende trend is dat restaurants gaan koken zonder zout. "Dit betekent experimenteren met recepten en daarbij gaan koks terug naar de antieke kookboeken." Verder gaf de trendwatcher aan dat 'homemade' nog steeds populair is. "Mensen zoeken de chef in zichzelf op en gaan zelf producten maken."

Co-creative
Samenwerking aangaan met andere bedrijven is ook een concept dat dit jaar vaker zal gaan zien. "Je ziet bijvoorbeeld dat hotels gaan samenwerken met fashion en dit verwerken in hun interieur. Of restaurants die overdag een winkel zijn en 's avonds een restaurant worden. Je gebruikt dan toch je ruimte optimaal."

Single purpose restaurant
Het aanbieden van één product maar op verschillende manieren. "Je kiest bijvoorbeeld voor een hamburger, maar je maakt de lekkerste hamburger en presenteert deze op hele diverse manieren. Ook handig voor je inkoop."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: