11 tips voor het organiseren van een uitverkochte pubquiz 

12 juni 2019 | Thijs Jacobs

De pubquiz is enorm populair in Nederland. Veel cafés zijn elke maand verzekerd van een pubquiz-avond met een uitverkocht café. We hebben inmiddels tientallen aanbieders van pubquizzen in Nederland waarbij er ook de nodige muziekquizzen in omloop zijn. Veel cafés durven het toch nog niet aan vanwege verschillende redenen. Maar met deze 11 tips wordt de pubquiz in het café een gegarandeerd succes.

Bij het opzetten van een pubquiz komt meer kijken dan u op het eerste gezicht zou denken. Daarom besloot De Andere Quiz een artikel te schrijven met 11 tips voor het opzetten van een uitverkochte pubquiz in het café.

Vragen waar u goed over na moet denken bij het organiseren van een pubquiz zijn onder andere:

Hoe trek ik quizzers naar het café?
Waar haal ik een presentator vandaan?
Wat voor prijs moet ik geven aan het winnende team?
Op welke dag kan ik de pubquiz het beste spelen?

 

Naast antwoorden op deze belangrijke vragen wordt ook ingegaan op een aantal onderwerpen zoals:

Meer omzet te genereren
Minder kosten maken
Ideeën voor toevoegingen aan de standaard pubquiz.

Dit allemaal om nog meer beleving, meer plezier en dus meer gasten naar het café toe te trekken.

De Andere Quiz maakt multimedia pubquizzen met veel leuke filmpjes, actuele onderwerpen en een grote dosis humor. Ze speelden hun quizzen reeds in meer dan 100 cafés in Nederland en weten dus heel goed wat er voor nodig is om succesvol te zijn.

De 11 tips voor een uitverkocht café met de pubquiz

1. Koop de pubquiz die bij het café past
2. Bepaal de juiste speeldatum
3. Zorg dat iedereen weet dat de pubquiz er aan komt
4. Verdien honderden euro´s extra door slim te adverteren voor de pubquiz
5. Werk samen met een sportclub of studentenvereniging
6. Zorg dat de pubquiz-teams zichzelf samenstellen
7. Test de techniek van de pubquiz heel uitvoerig
8. Bereid het presenteren van de pubquiz goed voor
9. Bedenk een hoofdprijs die het café geen geld kost maar oplevert
10. Succesvolle ingrediënten om meer omzet uit de pubquiz te halen
11. Maak de pubquiz nog leuker met deze succesvol bewezen toevoegingen

Lees de uitgebreide toelichting bij de 11 tips voor een uitverkochte pubquiz in het café hier: https://www.deanderequiz.nl/pubquiz-uitverkocht-cafe-11tips/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: