120 nieuwe bierambassadeurs in ons land

4 februari 2016 |
120 nieuwe bierambassadeurs in ons land<

Nederland telt sinds vandaag ruim 120 nieuwe gediplomeerde bierambassadeurs. "De toegenomen aandacht voor verschillende biersoorten leidt
tot een honger naar kennis", aldus Marco Lauret, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON). In de afgelopen jaren hebben in totaal 450 mensen het papiertje van de Stichting Bieropleidingen Nederland behaald. In de afgelopen jaren heeft StiBON zich ontwikkeld tot de meest gerespecteerde bieropleiding in Nederland met deelnemers uit horeca, grote en kleine brouwerijen, retail en bierliefhebbers.

Opleidingen
Dit voorjaar zijn opleidingen gestart in Breda, Amsterdam, Zwolle en Haarlem. Op 16 februari start voor het eerst een opleiding in Eindhoven. Naast Breda is dit nu de tweede opleidingsmogelijkheid in Brabant. Later dit jaar volgt nog een opleidingsmogelijkheid in Gulpen. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes avonden op tot ‘bierambassadeur’. Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en spijscombinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers. Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: