Oudste cocktailbar van Amsterdam

30 mei 2014 |
Oudste cocktailbar van Amsterdam<

Cocktailbar Njoy is officieel de oudste cocktailbar van Amsterdam en heeft dat afgelopen woensdag uitgebreid gevierd. Livemuziek, cocktail-food pairings van Chefs and Shakers en
natuurlijk heel veel cocktails. Het feest werd druk bezocht door de leveranciers, vaste gasten en buurtbewoners. Middelpunt van het feest was de veiling voor De Kruidenpluktuin in het Weteringplantsoen. Door middel van het veilen van cocktailworkshops, antieke cocktail shakers en een overnachting met diner in Brussel, zijn de nog benodigde composteerbakken van de tuin mogelijk gemaakt.

Initiatief steunen
Eigenaar en oprichter Dennis Wouterse: “Ik wilde met mijn 10-jarig bestaan graag een initiatief uit de buurt steunen. De omgeving van het Leidseplein is namelijk veel leuker dan men vaak denkt. Ik zit er al 10 jaar en heb het allemaal zien veranderen. Binnenkort wordt het plein zelf onder handen genomen en dan gaat deze buurttuin ook nog een volgende generatie over smaak leren, wat wil je nog meer.”

verse ingrediënten
Njoy staat zelf ook bekend om zijn vele gebruik van verse ingrediënten. Al het fruit, groentes en kruiden komen dagelijks binnen. Daarvan maken zij zelf de benodigde siropen en coulis voor hun cocktails. Volgens de gasten de reden waarom de Njoy het al als langste volhoud in Amsterdam. Dennis is het daar niet helemaal mee eens:

“Alleen door mijn fantastische medewerkers hebben we deze mijlpaal met zoveel succes gehaald, ik kan niet trotser op hun zijn.”

Kruidenpluktuin
De samenwerking met de Kruidenpluktuin is nog niet ten einde. Zo heeft de Njoy de vrijwilligers tijdens de opening al voorzien van alcoholvrije kruidencocktails en wil het personeel van de Njoy in de tuin een les over kruiden volgen om nog meer inspiratie op te doen om ook de komende tien jaar hun gasten te kunnen verrassen met creatieve cocktailcreaties.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: