Oudste cocktailbar van Amsterdam

30 mei 2014 |
Oudste cocktailbar van Amsterdam<

Cocktailbar Njoy is officieel de oudste cocktailbar van Amsterdam en heeft dat afgelopen woensdag uitgebreid gevierd. Livemuziek, cocktail-food pairings van Chefs and Shakers en
natuurlijk heel veel cocktails. Het feest werd druk bezocht door de leveranciers, vaste gasten en buurtbewoners. Middelpunt van het feest was de veiling voor De Kruidenpluktuin in het Weteringplantsoen. Door middel van het veilen van cocktailworkshops, antieke cocktail shakers en een overnachting met diner in Brussel, zijn de nog benodigde composteerbakken van de tuin mogelijk gemaakt.

Initiatief steunen
Eigenaar en oprichter Dennis Wouterse: “Ik wilde met mijn 10-jarig bestaan graag een initiatief uit de buurt steunen. De omgeving van het Leidseplein is namelijk veel leuker dan men vaak denkt. Ik zit er al 10 jaar en heb het allemaal zien veranderen. Binnenkort wordt het plein zelf onder handen genomen en dan gaat deze buurttuin ook nog een volgende generatie over smaak leren, wat wil je nog meer.”

verse ingrediënten
Njoy staat zelf ook bekend om zijn vele gebruik van verse ingrediënten. Al het fruit, groentes en kruiden komen dagelijks binnen. Daarvan maken zij zelf de benodigde siropen en coulis voor hun cocktails. Volgens de gasten de reden waarom de Njoy het al als langste volhoud in Amsterdam. Dennis is het daar niet helemaal mee eens:

“Alleen door mijn fantastische medewerkers hebben we deze mijlpaal met zoveel succes gehaald, ik kan niet trotser op hun zijn.”

Kruidenpluktuin
De samenwerking met de Kruidenpluktuin is nog niet ten einde. Zo heeft de Njoy de vrijwilligers tijdens de opening al voorzien van alcoholvrije kruidencocktails en wil het personeel van de Njoy in de tuin een les over kruiden volgen om nog meer inspiratie op te doen om ook de komende tien jaar hun gasten te kunnen verrassen met creatieve cocktailcreaties.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Atoll Rotterdam viert haar 10-jarig jubileum met een 3-daags verjaardagsfeest

Na een filmpje bij de Pathé even een balletje slaan of een drankje nuttigen? Menig Rotterdammer kan beamen dat Atoll de perfecte uitvalbasis is voor een compleet avondje uit. De loungeclub is inmiddels uitgegroeid tot een Rotterdams begrip. En dat kan ook niet anders, want Atoll bestaat dit j...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Drinks Cocktails Events
Helder Fortes Silva wint cocktailwedstrijd Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk. Het ...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Geen quotum meer voor specialistische Aziatische koks

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: