Oudste cocktailbar van Amsterdam

30 mei 2014
Oudste cocktailbar van Amsterdam

Cocktailbar Njoy is officieel de oudste cocktailbar van Amsterdam en heeft dat afgelopen woensdag uitgebreid gevierd. Livemuziek, cocktail-food pairings van Chefs and Shakers en
natuurlijk heel veel cocktails. Het feest werd druk bezocht door de leveranciers, vaste gasten en buurtbewoners. Middelpunt van het feest was de veiling voor De Kruidenpluktuin in het Weteringplantsoen. Door middel van het veilen van cocktailworkshops, antieke cocktail shakers en een overnachting met diner in Brussel, zijn de nog benodigde composteerbakken van de tuin mogelijk gemaakt.

*Initiatief steunen*
Eigenaar en oprichter Dennis Wouterse: “Ik wilde met mijn 10-jarig bestaan graag een initiatief uit de buurt steunen. De omgeving van het Leidseplein is namelijk veel leuker dan men vaak denkt. Ik zit er al 10 jaar en heb het allemaal zien veranderen. Binnenkort wordt het plein zelf onder handen genomen en dan gaat deze buurttuin ook nog een volgende generatie over smaak leren, wat wil je nog meer.”

*verse ingrediënten*
Njoy staat zelf ook bekend om zijn vele gebruik van verse ingrediënten. Al het fruit, groentes en kruiden komen dagelijks binnen. Daarvan maken zij zelf de benodigde siropen en coulis voor hun cocktails. Volgens de gasten de reden waarom de Njoy het al als langste volhoud in Amsterdam. Dennis is het daar niet helemaal mee eens:

*“Alleen door mijn fantastische medewerkers hebben we deze mijlpaal met zoveel succes gehaald, ik kan niet trotser op hun zijn.”*

*Kruidenpluktuin*
De samenwerking met de Kruidenpluktuin is nog niet ten einde. Zo heeft de Njoy de vrijwilligers tijdens de opening al voorzien van alcoholvrije kruidencocktails en wil het personeel van de Njoy in de tuin een les over kruiden volgen om nog meer inspiratie op te doen om ook de komende tien jaar hun gasten te kunnen verrassen met creatieve cocktailcreaties.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws