Advertorial: Online kassasystemen bieden hulp in de zomer

1 juni 2016
Advertorial: Online kassasystemen bieden hulp in de zomer

De Nederlandse zomer is bijna net zo onwerkelijk als ‘te veel fooi’. Nederland en zomer gaan niet zo vaak samen. En die zomer
valt lang niet altijd op hetzelfde moment in het jaar. Soms twee weken in april en dan eind augustus weer twee weken. De keerzijde daarvan is wel zodra de eerste paar prille zonnestralen ons landje bereiken alle terrassen en strandtentjes volstromen. De temperatuur maakt voor echte zonaanbidders in de meeste gevallen niet eens zoveel uit. Zolang we maar even van die grijze wolkenmassa verlost zijn. We zijn ook het enige land ter wereld met een kledingstuk als weeraanduiding: rokjesdag! En terecht, ‘skirtsday' klinkt lang niet zo goed.

*Zorg voor horecaondernemers*
Je zou dus verwachten dat caféhouders en terraseigenaren blij zijn als de zomer er weer aankomt, maar het wisselvallige weer kan een groot punt van zorg zijn voor horecaondernemers. Neem afgelopen Koningsdag maar eens. Traditioneel gezien is dat een dag waarop het weer al ‘best aardig’ is en de meeste cafés en terrassen investeren in extra producten. In de hoop dat mensen in een vrolijke stemming een dansje doen en vanzelf dorst krijgen. Sommige zaken draaien op zo’n feestdag zelfs het grootste gedeelte van hun jaaromzet. Er staat dus nogal wat op het spel. Toch viel dat dit jaar erg tegen. Het weer was slecht, de voorbereidingen waren lang van tevoren getroffen en veel zaken konden niet meer terug.

*Gratis kassa app*
Voor een sector die zo veranderlijk is, gaan veel processen nog op een omslachtige manier. Om snel op veranderingen in de markt in te springen, is het juist belangrijk om flexibel te zijn. De vernieuwing komt misschien wel uit onverwachte hoek. Namelijk van softwareontwikkeling. Dankzij smartphones en tablets is software booming business. En vanuit die achtergrond ontwikkelde "Cashr":http://www.cashr.nl/ de eerste Nederlandse (gratis) kassa app. Dat is precies zoals het klinkt. Een applicatie voor je telefoon of tablet waarmee je kunt afrekenen. Daarmee kun je dus op elk moment extra kassa’s inzetten om de drukte goed op te vangen. De eenvoudige interface is zelfs voor nieuwe medewerkers goed te begrijpen en voor jongeren een intuïtieve manier van werken. Bovendien is er allerlei randapparatuur aan te sluiten zoals de moderne Worldline pin-terminal waarmee contactloos betaald kan worden.

*Zorg minder*
Zo wordt de Nederlandse zomer een stuk zonniger, want zit het terras de ene dag vol en heb je behoefte aan meer ‘runners’ op het terras dan download je de app, synchroniseer je met de backoffice en je gasten zijn snel voorzien van een drankje. Is het de dag erna weer regenachtig en zit iedereen binnen; ook geen probleem. Dat is al een hele zorg minder. Cashr is een keurmerkkassa, alle transacties worden bewaard en beveiligd, hoe druk het ook is.


Overig nieuws