Wraps met champignon en tonijn

1 januari 2016 | Jorien Slager
Wraps met champignon en tonijn<

De wrap leent zich prima als basis voor zowel warme als koude lunchgerechten. De wrap is daarnaast lekker licht en niet overheersend van smaak, dus zeker goed in combinatie met de toch vaak overheersende smaak van vis. De toevoeging van appel, tomaat en champignon zorgt voor een lekkere frisse bite.

Ingrediënten (6 personen)

250 gram verse champignons of kastanjechampignons
1 eetlepel olie
200 gram uitgelekte tonijn
2 appels
2 tomaten
1-2 eetlepels yogonaise
peper, zout
6 kant-en-klare tortilla’s

Bereiding

Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Bak de champignons al omscheppend enkele minuten en giet het eventueel vrijgekomen vocht af. Laat de champignons vervolgens afkoelen. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Was de tomaten, snij ze in stukjes en verwijder de zaadjes. Schep de appel, de tomaat, zout, peper en yogonaise door de tonijn. Schep ten slotte de gebakken champignons erdoor. Verdeel de salade over de tortilla’s en rol ze op. Snij de tortilla’s schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Nice 'n Easy
Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: